Naposledy se ozval fotograf Petr Našic, jehož snímek Töpfer použil v časopise, který vydává ODS. „Tuto fotografii jsem dělal pro Divadlo Na Fidlovačce – a jak je uvedeno ve smlouvách, pouze pro účely dokumentace a propagace inscenace,“ zlobí se Našic.

Přesto se jeho snímek objevil na titulní straně bulletinu, který vydává oblastní sdružení ODS. „Vadí mi, že použil moji divadelní fotografii k účelu propagace své politické kariéry,“ vysvětluje fotograf.

Töpfer, který letos posedmnácti letech Fidlovačku opustil a ujal se vedení na Vinohradech, se tváří, že o ničem netušil. „Nevím, jak se tam fotografie dostala, zřejmě si ji stáhli z internetu.“ Dokonce tvrdí, že ani o rozhovoru nic nevěděl. „Jsem si jist, že jsem žádné interview pro oblastní sdružení nedával!“

Že by si ale vydavatel rozhovor vymyslel a ještě bez hercova vědomí použil jeho fotografii? Určitě ale politická strana dělá vše pro to, aby si Töpfer svou kariéru senátora, která trvá od roku 2006, prodloužil. „Doufám, že jako senátor bude respektovat, že se tyhle věci nedělají, a příště se aspoň zeptá,“ doufá Petr Našic.

Fotogalerie
7 fotografií