„Já mám smlouvu do konce června a nejsem sama. Počkáme si, zda-li nám bude prodloužena, a nebo dostaneme výpověď,” řekla Blesku Žilková.

Töpferovo chování týden od jeho jmenování už nevydýchal herec Ladislav Frej (70) a dosavadní umělecký šéf divadla a manžel Žilkové Martin Stropnický (55)… Frej odchází po 25 letech, neboť Töpfer bezdůvodně zrušil hru Amadeus, kde měl Frej hrát císaře a už ji během dvou týdnů zkoušet. Navíc Töpfera, jak Blesku řekl, „nesnese“.

Šťastný: Kdo si počká, ...

Stropnický podává k 1. dubnu výpověď ze stejného důvodu. „Nesouhlasím s takovým postupem. Považuji jej za nepřípustný, neobhajitelný a neetický. Zároveň není v mé kompetenci tento stav zvrátit,“ vysvětlil Stropnický. Töpfer se ale rozhodl, i když jeho funkce ředitele nabývá platnosti až v září, že hru přesouvá do příští sezony a nastuduje ji režisér Juraj Deák, kterého přetáhl z Divadla Na Fidlovačce.

A Šťastný, jehož by byl Salieri životní rolí? „Já si počkám, jak se v divadle budou věci vyvíjet. Teď je předčasné dělat závěry. Nechci se k ničemu vyjadřovat. Až později, až se uvidí, kam to pospěje,” řekl Šťastný.

Fotogalerie
6 fotografií