„No, ono je to fuk, že byla Fidlovačka Töpfera. Budu vlastně velmi rád, když mě Elsa osloví! Já jí k tomu ředitelování upřímně blahopřeju. Na Fidlovačce budu hrát rád a jí si vážím. Vynikající herečka, vynikající ženská,“ řekl Blesku Frej a dodal: „Podle informací, které se ke mně dostaly, chtěl Fidlovačku koupit Elsin manžel, prý mu to Töpfer zatípl. Tak to nechápu. Když se dral a dodral na ty Vinohrady,“ pokračuje Frej.

Töpfera prostě nesnese. „Protože si vážím sám sebe, tak proto odcházím z Vinohrad. S platfusákem z nomenklaturního režimu pracovat vážně nemohu,“ pokračuje Frej.

„Mám být v souboru, jehož ředitelem je člověk, s jehož jednáním nesouhlasím? Děkuji pěkně, nikdy jsem nebyl konformní, to je lepší divadlo opustit. Nechci skončit v Divadle na Fidlohradech,“ dodává.

Doktor Sova a Alžběta Čeňková opět spolu?

Na Vinohradech kvůli Töpferovi tedy zůstat nechce. Na jeho bývalou Fidlovačku ale kvůli »milované lvici Else« rád nastoupí. „A proč ne? Elsa je záruka, a navíc, já hrát potřebuji. Nebudu ty mé role na Vinohradech opouštět s potěšením. Budou mi chybět! Život je ale změna!“ míní Frej. A protože je herec ode dne, kdy byl Töpfer jmenován do funkce ředitele Vinohrad, rozhodnut divadlo opustit, už si zajistil »divadelní byznys«.

„Domluvil jsem se s Pavlem Trávníčkem a Divadlem U Hasičů. Budu ve hře s Janou Švandovou a budu za to rád. Vinohradská scéna byla krásná, ale jeviště jako jeviště. A když Elsa zavolá, tak to mi fakt udělá radost,“ zdůraznil ještě Frej.

Fotogalerie
6 fotografií