„Ano, poprvé v životě se proměním v homosexuální ženu. Bude ze mne lesbička, která se snaží uměle vytvořit rodinu. Je to pro mě výzva, na druhou stranu mám i obavy. Co když se budu muset před kamerou líbat se ženou? S tím skutečně nemám žádné zkušenosti,“ řekla Blesku Tereza, která neviděla ještě scénář a trne hrůzou, co ji čeká.

Filmový příběh se jmenuje Chromosom Y a režíruje ho Tereza Kopáčová pro cyklus Nevinné lži, které uvede Česká televize. Jde vlastně o pokračování cyklu Soukromé pasti, které měly úspěch na Nově. Tam si Brodská také zahrála v příběhu Exmanželkou snadno a rychle, opět v režii Kopáčové.

„Tereza je pro mě takový režijní guru. Jsme naladěni na stejnou notu, prostě spojeni pupeční šňůrou. Tereza je můj hnací motor. Vnímám ji jako drobný zázrak – ženská a chlap v jednom,“ pěje ódy Tereza na Terezu. S Kopáčovou se také vrhla i do druhého příběhu cyklu Nevinné lži – Iris rebeluje.

„To hraju zase gynekoložku a mým manželem je Michal Suchánek. Nemá ale komickou roli, jak by mnozí čekali, ale vážnou,“ upozorňuje Tereza s tím, že příběh se točí u Kopáčové v bytě. „To je pro mě velmi příjemné televizní studio,“ usmívá se Brodská, která zároveň pro HBO točí seriál Terapie s Karlem Rodenem. „Mám toho prostě teď až nad hlavu, ale to je přesně to, co potřebuji a co mě naplňuje,“ míní Tereza.

Fotogalerie
6 fotografií