Krásou oplývající, vášnivá, ale zároveň i tragická postava cikánky Carmen pro ní byla rolí na tělo. Lucie Bílá se proto do ní pořádně opřela a s vervou sobě vlastní se naplno potýkala s nástrahami scénáře, ale i života.

Třeba když na pódiu narážela na Václava Noida Bártu, se kterým však sváděla v té době i souboj jiného druhu - u rozvodového stání. Jenže tomu už odzvonilo. Stejně jako celému muzikálu.

Za 307 repríz, které muzikál od svého uvedení v říjnu 2008 stihl, ho shlédlo kolem 260 tisíc diváků. A také uplynulo něco vody. Včera si však česká slavice mohla říct - tak, a dnes je to naposledy.

Derniéra: Zazvonil zvonec a muzikálu je konec

Carmen je oblíbeným divadelním kusem. Jenže zatím co v Národním divadle zajdete na Bizetovu operu, do Hudebního divadla Karlín vyráželi diváci na muzikál broadwayského střihu, lákající hlavně na Bílou. Tedy pokud jí zrovna nealternovala zpěvačka Dasha.

Lucie Bílá si však Carmen natolik oblíbila, že od loňského března vystupovala již bez alternace a Dasha se začala střídat ve vedlejší roli s finalistkou Hlasu Česko Slovenska, Markétou Poulíčkovou.

"Tahle postava mě dostala temperamentem i nadšením. Hrdinka je provokativní, nebojí se, není to žádná chudinka a nakonec obětuje pro lásku všechno - jako já," říká Bílá o Carmen a je na ní vidět, že rolí žila. Za své výkony si ostatně vysloužila i nominaci na Thálii.

Nepřekvapuje, že se proto s muzikálem přišly rozloučit i některé slavné osobnosti. Karel Gott sice nechal Ivanu doma s dětmi, za doprovod však pojal skladatele Soukupa. Zato Dana Morávková vyrazila i s manželem. Lucka Bílá měla v publiku maminku a bratra Karla Zaňáka, kterého před časem dokonce zaměstnala do svého manažerského týmu.

Boj o srdce Lucie Bílé

Po závěrečných ovacích vestoje a posledním uklonění však již Bílá shodila Carmenin cikánský outfit s kudrnatým příčeskem a vyrazila na after party. Novou parukou sice připomínala Bílá tentokrát spíš kapelu Boney M, přesto se o ní a její srdce strhl neuvěřitelný boj.

Při dražbě skleněného přívěšku, který Bílá donesla, se totiž vyšplhala jeho cena z tisícovky na rovných 70 000. Půjdou však na dobrou věc, pro děti z dětského domova. A srdce Lucie Bílé si domů odnesl neznámý Don Juan s dlouhými šedými vlasy.

S Carmen se Bílá sice rozloučila, s Karlínem však nikoli. Již v říjnu se zde objeví jako princezna Amneris v české verzi muzikálu Aida. A mělo by jít také o zajímavou podívanou - autorského pera se zde chopila dvojice Elton John a Tim Rice.

Fotogalerie
18 fotografií