Režisér na tiskové konferenci Savkovi pohrozil, že musí do půlky prázdnin zhubnout pár kil. Jinak se může s rolí sekáče Kenickieho rozloučit a přeobsadí ho do postavy Rogera, který se celý muzikál cpe hamburgery.

"Ján Ďurovčík se u toho smál, takže to považuji spíš za šťouchanec. Jinak bych musel příště uvažovat o roli nějakého Itala, protože italskou kuchyni mám ze všech nejradši," zareagoval na režisérovu výtku Tomáš.

V hlavních rolích muzikálu Dannyho a Sandy, který se už v Praze jednou hrál, si rozdělí Jan Kříž, Zbyněk Fric, Nela Pocisková nebo Michaela Doubravová. Největším oříškem pro představitele Dannyho byla houpavá chůze, kterou ve filmovém zpracování skvěle zvládnul John Travolta.

"Když jsme si teď oblékali kostýmy, došli jsme k závěru, že celá pověstná chůze Johna Travolty, kterou vždycky všichni napodobovali, vznikla v důsledku toho, že měl malé boty a zaříznuté kalhoty," prozradil Fric.

Producenti mají v plánu na premiéru 6. září v Divadle Kalich pozvat Travoltu osobně. "Pomáda letos slaví čtyřicet let výročí od premiéry na Broadwayi a příští rok pětatřicet let od premiéry filmové s Olivií Newton-Johnovou a Johnem Travoltou. U té příležitosti nás napadlo, že bychom mohli mít tu drzost a pana Travoltu k nám pozvat. K našemu překvapení účast přislíbil," sdělil producent a ředitel Kalichu Michal Kocourek.

Fotogalerie
5 fotografií