Termerová musela podstoupit odstranění nádoru a uzlin z podpažní jamky. V důsledku léčby jí dokonce znehybněla levá ruka.

„Ještě dnes se bojím nahlas říct, že jsem rakovinu porazila. Nechci to zakřiknout,“ připouští stálou hrůzu z obávané nemoci Termerová. O rakovině statečně promluvila, když na ní byly vidět důsledky léčby – vypadaly jí vlasy. Chtěla svým příběhem posílit ostatní ženy, které bojují se stejnou hydrou.

Prevence

Největší oporou byl člence Divadla Ypsilon její manžel, syn Filip a dcera, také herečka, Martha Issová. Termerová nechtěla diagnóze dlouho věřit, protože problémy s rakovinou v její rodině nikdy nikdo neměl. Navíc je Lenka v prevenci velmi důsledná. Na vyšetření na mamografu chodila pravidelně. Možná o to hůř a zrazená se pak cítila. Atak rakoviny nečekala.

Útěk

Lékaři ihned po zjištění nemoci nasadili herečce hormonální terapii, aby nádor zmenšili. Boj s vážnou nemocí sváděla Termerová hlavně na chalupě, kam před světem utekla. Chtěla být v těžkých chvílích v přírodě a čerpat z ní sílu. „Pořád jsem jezdila na kole,“ prozradila herečka. „Věděla jsem, že léčba vydá na rok. Nemůžete být rok stále ve stresu, tak jsem se snažila zaměstnat hlavu i tělo něčím jiným,“ dodala Termerová. Do Prahy jezdila jen natáčet nebo hrát divadlo. Rakovinu prsu dokázala porazit a v současnosti se snaží ze všech sil pracovat. Také se pravidelně účastní akcí proti rakovině prsu.

Fotogalerie
3 fotografie