"Ano, tatínek dnes zemřel," potvrdil Blesku syn známého herce Bronislav. Poloczek byl už delší dobu upoután na lůžko v pražské Vinohradské nemocnici. Měl potíže se srdcem. Prodělal srdeční příhodu, špatně chodil a kvůli výpadkům paměti už musel vzdát i hereckou práci.

Diváci si ho mohli připomenout v reprízovaném seriálu Hospoda. Blesk herce navštívil před rokem u něj doma. "Špatně vidím, je to už život na houby. Žil jsem celý život ze dne na den. Teď už jen čekám na smrt. Jsem už starej," postěžoval si tehdy Poloczek.

Jeho poslední dosavadní natáčení se odehrálo v roce 2010 - film Bastardi. Štáb prý s hrůzou sledoval pohublého, sešlého herce, jak polyká plné hrsti prášků, aby mohl vůbec na plac.

"Za den zvládl přes čtyřicet tablet," prozradil Aha! zdroj z natáčení. "Má po lehké mozkové příhodě, trpí těžkými depresemi a navíc má zasaženo centrum regulace spánku a bdělosti. Takže aby na natáčení neusínal, musel si každou chvíli vzít prášek," říká zdroj.

Poloczek má jednoho syna Bronislava. V roce 2009 se Poloczek stal vdovcem a to mu definitivně vzalo chuť do života. "Od té doby, co mi zemřela manželka, už mě ženy nezajímají,“ svěřil se Poloczek deníku Aha!.

Fotogalerie
9 fotografií

Hospoda ho držela při životě

Poloczek si svou první filmovou roli odbyl v romantickém filmu Valčík pro milion z roku 1960. Studium herectví na brněnské JAMU úspěšně dokončil o rok později.

Ve filmu se po několika menších rolích začal pravidelně objevovat od konce 70. let. Zpočátku v krimi filmech, v roli strážmistra Kuncíře si zahrál ve filmu Smrt na černo (1976), roli Zahna ve filmu Sázka na třináctku (1977) nebo Ivo Richtera v dalším krimi filmu Past na kachnu (1978).

V 80. letech ztvárnil mnoho filmových, televizních i seriálových rolí ale žádná z nich nebyla hlavní a většinou se jednalo o vedlejší role, ať už výpravčího, hajného, lékaře či řezníka, tajemníka nebo náčelníka VB.

V roce 1992 si zahrál ve filmu Černí baroni podle románu Miloslava Švandrlíka roli kapitána Ořecha. Ve stejném roce přichází nabídka z televize Nova do připravovaného seriálu Hospoda. Bronislav zde zahrál jednu ze svých nejznámějších seriálových rolí a to sice postavu štamgasta Tomáše Babuly.