Minulý pátek se ale Zedníček stejně jako režisér Sanitky 2 Renč s milovanou maminkou naposledy rozloučil. Pohřeb se konal ve Zlíně, kde Pavel prožil dětství. Obřad byl na přání Zedníčka ryze soukromou událostí, zúčastnili se ho pouze příbuzní a nejbližší přátelé, včetně hercovy přítelkyně moderátorky Hanky Kousalové. „Když jsem se v pátek ráno oblékal, moje Hanča mi řekla: Nevím, jestli se tvé mamince bude líbit, že nebudeš mít černou kravatu. Hanka totiž věří, že máma je někde nahoře, odkud všechno vidí a všechno slyší,“ řekl Blesku Zedníček.

„Jestli má Hanča pravdu, tak jsem si jistý, že mamině se její rozloučení s námi moc líbilo a že je spokojená. Teď bude bedlivě dohlížet na to, abychom se všichni společně postarali o tatíka,“ dodal herec. „V létě mu bude devadesát a prožil s maminou krásných pětašedesát let. Neboj, mami, už se chystáme na Davis Cup se Srby, doufáme, že bude hrát Djokovič! A všechno tady, kurňa, zvládneme!“ slíbil ještě Pavel.

Natáčení Seriálu Sanitka 2 nemilosrdně stíhá smrt. Napřed zemřel scenáristovi Ivanu Hubačovi otec Jiří (†82), pak Dagmar Havlové, která hraje primářku Foldynovou, manžel Václav (†75), režisér seriálu Filip Renč pochoval maminku (†73) a smutek má i Zedníček.

Fotogalerie
4 fotografie