„Dneska jsem byl na tenise, ale v tom vedru, to bylo vražedné. Myslel jsem, že je to moje poslední chvilka,“ prohlásil se smíchem Zedníček, kterého na tenisový turnaj doprovodila životní partnerka Hanka Kousalová. Ale ta na rozdíl od Pavla, seděla ve stínu zahradní restaurace.

Zatímco Zedníček trápil své tělo na kurtě, Donutil s manželkou Zuzanou vyrazil na pozdní obídek do filmovými hvězdami oblíbené restaurace Embassy. Jelikož na lávce nebyl volný stůl přisedli si k herečce Chantal Poullain, která na festival dorazila sama. Než si stačili objednat pivko a jídlo, objevil se prezident festivalu Jiří Bartoška. S Donutilem se pozdravil přátelským objetím a hurónský pozdravem, ale u stolu s ním nezůstal. Raději se před žhnoucím sluncem schoval do lobby baru, již zmíněné restaurace.

Večer Donutilovi strávili na party v hotelu Richmond ve společnosti Zedníčka. Popíjeli bílé a červené víno, bavili se historkami a okolo půlnoci si vyšli ven pustit tzv. Lampion štěstí, na který si napsali svá přání. „Hlavně, aby to zdravíčko sloužilo a všechno vycházelo, tak jako doposud,“ naznačil Zedníček.