Nejmrazivější den na place všichni zažili v pondělí, kdy vyjeli hned na dvě místa s poetickými názvy – do Tichého údolí v Roztokách a trampské osady Louisiana na řece Kocábě u Štěchovic. Tím ale veškerá poezie končila. V Roztokách ukázal teploměr v půl sedmé ráno, kdy měl štáb i někteří herci nástup, -19 stupňů Celsia, v osadě, kam se pak všichni přesunuli na další obraz, dokonce -21 stupňů Celsia.

Přestože měli všichni na sobě termo prádlo a několik vrstev oblečení navíc, po půlhodině stání na mrazu stejně začala být postupně všem zima. Tak se k nepoznání zachumlaní a dost podobní bezdomovcům, rojili kolem mohutného naftového přímotopu, kterému se ve filmařské hantýrce říká „sluníčko“. Naštěstí se mohli trochu ohřát také v cateringovém stanu nebo na druhé lokaci v jedné z chat.

"Mně sice zima nevadí a rád se vydám na hory zajezdit si na snowboardu, ale nástup na plac v 6.30 ráno a ve dvacetistupňovém mrazu je šílenej. Tohle byl pro mě opravdu kritický den," líčil Petr Konáš.

Pavel Soukup je rád, že má teplý kabát
Autor: archiv FTV Prima

Mrzl i Pavel Soukup, přestože ho od mrazu chránil jeho vyteplený kabát. "Nedám na něj dopustit, říkám mu kabát pro přežití. Už jsem dávno opustil všechny bláznivé zimní sporty, takže na hory nejezdím. Zima se mi líbí jako změna oproti létu, ale velké mrazy mi už vadí, co je moc, je moc," dodal herec. Asi nejhůř na tom byl Miroslav Etzler, který si několikrát zopakoval scénu, v níž jezdí v kabrioletu.

Fotogalerie
8 fotografií