„Po projetí ostré pravotočivé zatáčky vjel řidič na pravou krajnici, následně vyjel vpravo mimo vozovku a tam narazil do stromu,“ potvrdila nehodu domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Na vině však nebylo náledí ani špatný stav Švehlíkovy oktávky. Herec totiž před jízdou pil a policistům nadýchal 1,35 promile! Ti mu okamžitě sebrali řidičák a zahájili s ním trestní řízení.

A hvězdě seriálu TV Prima Cesty domů tak hrozí až tři roky za mřížemi! Švehlík odnesl nehodu lehčím zraněním ruky, naštěstí neublížil nikomu dalšímu, v autě jel totiž sám. Škoda je 80 tisíc korun.

Za volant sedl po pěti skleničkách vína

Herec se o svém zranění ani nehodě nehodlá bavit. „Mám bebíčko,“ odpověděl na dotaz, proč má zavázanou ruku. Zdroj z Primy tvrdí, že Švehlík prý uklouzl na náledí a ruku si poranil. Podle informací Blesku však měl herec autonehodu poblíž své chaty u Domažlic. „K tomu se vám nebudu vyjadřovat,“ nechtěl přiznat pravdu ani Švehlíkův syn David.

Oficiální stanovisko policie ale hovoří jasně: „Dvaasedmdesátiletý řidič po projetí ostré pravotočivé zatáčky vjel na pravou krajnici, následně vyjel vpravo mimo vozovku a tam narazil do stromu,“ řekla Blesku domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Škoda na voze se odhaduje na asi 80 tisíc korun.

Přivolaní policisté Švehlíkovi naměřili v krvi 1,35 promile alkoholu, což odpovídá zhruba pěti dvoudecovým sklenicím vína. „Kolegové řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Brožová. Za tento přečin hrozí Švehlíkovi až tři roky za mřížemi! K nehodě vyjížděla také záchranka. „Muže jsme s lehčím poraněním převezli na chirurgii domažlické nemocnice,“ potvrdila Blesku mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

Milovník alkoholu

Svoji náklonnost k alkoholu předvedl Švehlík v minulosti již několikrát. Naposledy při premiéře filmu Alois Nebel, kdy posilněn několika sklenkami vína dělal společnost všem přítomným dámám.

I po natáčení charitativního benefičního večera Srdce pro děti se na slavnostním rautu jako první vrhal k připraveným stolům s tekutým občerstvením. Od konzumace alkoholu neodradila herce ani před šesti lety prodělaná rakovina štítné žlázy.

Fotogalerie
8 fotografií