To, že Iveta Bartošová není v pořádku psychicky, se už potvrdilo několikrát. Ale teď to s ní vypadá špatně i po fyzické stránce. Když ji Blesk vyfotil před pražskou vinohradskou nemocnicí, seděla na vozíčku a s modřinou na tváři působila zuboženě.

Co se vlastně odehrálo před osudným kolapsem, zůstává stále záhadou. Její milenec Rychtář sice tvrdí, že spadla na noční stolek, ale... Přátelé Bartošové o tom, že si takovou modřinu zpěvačka způsobila sama, velmi pochybují...

Nejsem násilník, tvrdí Rychtář

Poté, co Iveta skončila v pražské vinohradské nemocnici, se kolem jejího kolapsu rozpoutalo množství otázek. Nejvíc všechny šokovalo to, jak zpěvačka vypadá. Oteklá, sedící na vozíčku a ještě k tomu s podlitinou na obličeji. Ochránce Bartošové Josef Rychtář exkluzivně Blesku prozradil, co stojí za ošklivým zraněním zpěvačky. „Iveta před pár dny upadla na noční stolek,“ řekl Rychtář.

O tom, co přesně se odehrálo v Uhříněvsi, kde Bartošová bydlí, Rychtář mluvit nechtěl. Zpěvačce totiž slíbil, že bez jejího svolení o dramatu, po kterém byla přivolána záchranka, nic neřekne.

Blesk ale zpěvačku vyfotil při převozu do nemocnice a na jejím obličeji svítila obrovská modřina. Hned se začalo spekulovat, zda Bartošové zranění nezpůsobil právě Rychtář. „Rozhodně jsem Ivetě neublížil. V životě bych na ni nevztáhl ruku, nejsem násilník. Řeknu vám, že nejsem příčinou ani slovně a ani fyzicky toho, to se jí včera stalo,“ řekl podnikatel Blesku.

Podrobnosti Rychtář tají

Rychtář přesně popsal noc, kdy si Bartošová zranění způsobila. „Iveta si šla lehnout a doma byl u ní i Artur. Bylo jí špatně z kouření, a tak šla do postele brzy. Pak jen slyším kolem půlnoci ránu a křik! Když jsem přiběhl k Ivetě, našel jsem ji ležet na zemi. Upadla na noční stolek a shodila i hrnek s vodou,“ prozradil Rychtář a dodal: „Měla na víčku jen ránu na jeden steh. Ošetřil jsem jí to náplasťovým stehem. Usnula, ale tvář ji dost bolela. Měla štěstí v neštěstí. Hrnek mohl prasknout a střep by se jí mohl zapíchnout do oka.“

Do nemocnice však Rychtář Ivetu nevzal. „Neměla příznaky otřesu mozku. Normálně komunikovala. Druhý den se jí vytvořil otok. Koupil jsem jí mast a ona si ránu natírala. Jenže modřiny se jí těžko hojí, a tak i po deseti dnech je podlitina vidět,“ řekl Rychtář. Iveta prý k doktorovi ani nechtěla. Bála se totiž, že by ji někdo s modřinou vyfotil. Stejně to bylo i tehdy, když bydlela u Rychtářů a spadla ze schodů. Ani tehdy nejela do nemocnice, a pak musela na operaci ramene.

Pád na noční stolek prý ale nesouvisí se zpěvaččiným úterním bezvědomím. „To, co se v úterý stalo, není následkem toho, že se uhodila do obličeje. Vůbec to s tím nesouvisí. I když si to záchranáři zpočátku mysleli,“ řekl Josef Rychtář, který je se zpěvačkou v kontaktu a byl ji i navštívit. O jejím momentálním stavu nechce mluvit a podrobnosti řekl pouze rodině Ivety.

Kamarádi Bartošové pochybují o tom, jak přišla k modřinám…

Když dlouholetý přítel Ivety Bartošové, Jarek Šimek (38), uviděl v Blesku fotku zpěvačky s podlitinou, vyděsil se. Na otázku, zda si myslí, že Bartošovou mohl někdo uhodit, odpověděl: „Opravdu těžko říct, co se přesně stalo. Nebyl jsem u toho, ale takhle upadnout? Nevím, jak se to mohlo stát, ale mám o Ivetu strach. Není mi lhostejné, co se s ní teď děje. Mám ji rád a přeju si, aby byla zdravá,“ řekl Blesku Šimek.

Bývalý manažer Bartošové Karel Dušák nejdřív o tom, co má zpěvačka na tváři, nevěděl. Když mu ale pak Blesk ukázal fotku, zůstal zaražený a jen nevěřícně prohlásil: „To se jen tak nevidí, bohužel…“

Bývalý milenec zpěvačky Domenico Martucci byl nejupřímnější. „Myslím si, že Rychtář čisté svědomí určitě nemá,“ řekl Blesku a dodal: „ Napadlo mi, že jí mohl ublížit, on totiž určitě nepatří mezi nejklidnější lidi. Doufám ale, že to tak nebylo. Bráním se myšlence, že jí něco takové udělal. Ale jestli byla Iveta nervózní, možná ji chytil a ona spadla. Vážně nevím... pokud to ale udělal, je to to nejhorší, co může ženě muž udělat...“

Fotogalerie
14 fotografií