„V žádném případě se nebudu rozvádět. To byl nápad manželky,“ prozradil Blesku Rychtář. Je pravda, že přítel Bartošové sice nikdy neřekl, že chce konec manželství, ale přesto kolem sebe rozhlašoval, jak zpěvačku miluje. Jeho ženě Darině to příjemné určitě nebylo a poté, co dal Pepa Bartošové k Vánocům prsten, rozzlobila se na nejvyšší míru.

Vyhledala právničku a podala žádost o rozvod. „Táta pořád říká, že s Ivetou nechce být, že si ji brát rozhodně nebude a že jí jen pomáhá. Přísahal, že pořád miluje mámu. Ta ale pěkně zuřila, když se dozvěděla, že táta dal Ivetě prstýnek. Šperky si totiž dávali oni jako manželé,“ potvrdil Blesku Josef, starší syn Rychtáře.

Až doteď se to Rychtář snažil hrát na dvě strany. Jedním dechem se vyznával z lásky k Ivetě Bartošové a tím druhým říkal manželce Darině, jak ji miluje. A i přesto, že je Rychtářová odhodlaná se rozvést, se ji manžel od toho – možná naposled – pokusil odradit. Když Darina napsala na svůj Facebook vyznání dětem a přiznala, že je má raději než svůj vlastní život, Rychtář hned reagoval. K jejímu komentáři napsal: „Velmi hezké a poučné, jsme na to dva. Miluji tě.“ Jenže podle jejího rozhodnutí se rozvést jsou jeho snahy už marné...

Rozhovor s Josefem Rychtářem

Proč vaše manželka Darina podala žádost o rozvod?

„V první řadě chci, abyste věděli, že jsem nikdy neřekl, že se chci rozvést. To manželka! Když se napsalo, že jsem Ivetě dal k Vánocům zásnubní prstýnek, moje žena vyhledala kun** JUDr. Jabloňovou z Nedvězí a začaly na mě zkoušet různé triky, jako že mám na manželku přepsat majetek a tak. No prostě blbost. Na nikoho nic přepisovat nebudu! Já tady v Říčanech bydlím! Nakonec se manželka tou svi** nechala zblbnout a podala žádost o rozvod.“ (Pak zavolal na manželku Darinu a podal jí telefon) „No řekni tady Blesku, kdy máme rozvodové stání...?“

Darino, rozvod byl tedy váš nápad?

„Říkám no comment.“ (Následně jí Rychtář vzal telefon a pokračoval) „Já vás upozorňuji, že jestli mi nějaká svi** doručí obsílku, tak se budou dít věci!“

Co se bude dít?

„No buďte si jisti, že pokud bude rozvodové stání, jste první, koho tam zvu! Proč já bych se měl rozvádět?“ (zuří a křičí)

Takže si chcete udržet manželství, a proto jste napsal manželce na Facebook, že ji milujete? Chápu to dobře?

„Já si můžu milovat, koho chci, a berme to tak, že můžu milovat manželku i Ivetu. Ono je milovat a milovat, víte?“

Pořád ji tedy milujete?

„Je přece logické, že po osmadvaceti letech manželství miluju svoji ženu, ne?“

A co tedy Iveta Bartošová?

„To, že Ivetě pomáhám a mám ji rád, přece neznamená, že jsem opustil svoji rodinu. Nikdy jsem to neudělal, takže se ani nikam nevracím. Já jsem tady v Říčanech pořád. Iveta je ale sama a nemůže být sama. Tak se mi nedivte.“

Staráte se o Ivetu i o rodinu…

„Ano, starám se o manželku a pomáhám i svým dětem. Manželka ale na základě toho, že jsem dal Ivetě prstýnek, podala žádost o rozvod.“ (zase se na ni obrací a Darina opakuje: „No comment.“)

A co budete dělat, když se vám do rukou dostanou rozvodové papíry?

„U rozvodu mě nikdo neuvidí, to se spolehněte. Rozvod nepodepíšu a rozvádět se nebudu! A pokud se tak stane, tak to nebude moje práce, ale manželky. A u Ivety přespávám, pomáhám jí v domácnosti. To je pravda. Ať to manželka klidně proti mně u soudu použije. Já už na to ser*!“

Jak začal krach jejich manželství

Srpen 2011: Poté, co se Iveta pokusila o sebevraždu, přijala pomoc od svého bývalého strážce. Josef Rychtář společně se svou manželkou poskytl labilní zpěvačce útočiště v jejich domě v Říčanech.

Září 2011: Celý měsíc se v Říčanech o Ivetu starali, jak nejlépe uměli, ale bylo to málo. Zpěvačka byla trnem v oku Darině Rychtářové a kvůli častým neshodám se rozhodla vrátit zpátky do svého domu v Uhříněvsi.

Říjen 2011: I přesto, že se Bartošová z Říčan odstěhovala, tak kontakt s Rychtářem nepřerušila, naopak. Josef za Ivetou do Uhříněvsi dojíždí stále častěji a častěji, a dává jí tak jasně přednost před manželkou.

Konec října 2011: Už je jasné, proč se Iveta s Darinou Rychtářovou nemohla snést. Zpěvačka po čtyřech týdnech od doby, kdy se od Rychtářů odstěhovala, přiznává, že se do Josefa zamilovala, a od té doby už je Rychtář v Uhříněvsi jako doma.

Listopad 2011: Darina nad svým manželem definitivně zlomila hůl. Nechce ho už ani vidět a po 28 letech manželství ho s radostí přenechala Ivetě Bartošové. „Toho osla si nech,“ vzkázala zpěvačce.

Prosinec 2011: Darina je v období vánočních svátků pod velkým tlakem. Dochází jí, že manželství je v koncích, a do toho se k ní její manžel chová jako hulvát. Při hádce ohledně Ivety se natolik rozzuřil, že mu Darina před očima zkolabovala a byla v nemocnici s lehkou mozkovou mrtvičkou.

Fotogalerie
16 fotografií