Tvrzení, kterým Steigerwald udělal z Davida zloděje, rozzuřilo skladatele do běla. „Nikdy jsem nic neukradl. Moje tvorba je dost osobitá na to, aby každý poznal, že jde o mou práci,“ sdělil David Blesku.

Když slyšel, že ho Steigerwald označil za plagiátora před vyprodaným divadlem, rozhodl se jednat. „Mám řádně podepsanou ohlášku u Ochranného svazu autorského na píseň Teď už to vím od 15. 11. 1987. V případě, že pan Steigerwald má tuto píseň ohlášenou před mým termínem, rád se mu veřejně omluvím a také to s ním finančně srovnám,“ prohlásil skladatel David.

Šlo jen o reklamu?

Jestli ale Steigerwald neprokáže, že mu píseň byla zcizena, má se prý na co těšit. „Pokud ji nemá zaregistrovanou, nechť ode mě očekává žalobu za pomluvu a pak budu od něj žádat odškodnění ve výši 1 000 000 Kč, které potom věnuji na charitu,“ stojí si za svým David.

Proč by ale chtěl producent pošpinit dobré jméno jednoho z našich nejoblíbenějších zpěváků a skladatelů? „Myslím, že se pan Steigerwald chtěl na můj úkor jen zviditelnit a udělat si reklamu,“ myslí si David.

Fotogalerie
6 fotografií