Marek Endál alias Rosenheim si ve filmu Obecná škola zahrál věčného propadlíka a třídního rošťáka, který byl trnem v oku třídnímu učiteli Igoru Hnízdovi, kterého ztvárnil Jan Tříska. V průšvizích ale lítá nyní i v soukromém životě. Před několika lety začal fetovat, bral pervitin a dokonce ho i vyráběl v domě svých rodičů v Českém Brodě a prodával dalším narkomanům. V roce 2005 pak skončil na půl roku ve vazbě a nakonec dostal dvouletý trest natvrdo. Nyní mu opět hrozí, že skončí ve vězení.

Podle informací FTV Prima je Endál obviněn hned ze tří trestných činů. Ten poslední je jen pár dní starý. Endál spolu se svým kumpánem v areálu jedné firmy v Liblicích poblíž Českého Brodu způsobili škodu přes 170 tisíc korun. Ukradli velké množství elektromagnetických ventilů. Z nich pak vybrali barevné kovy a prodali je ve sběrných surovinách. „Tento případ jsme řešili. V souvislosti s tím stíháme dva muže,“ řekl zástupce vedoucího kolínské policie Marek Jirouš Krimi zprávám.

Policie Endála už v souvislosti s krádeží trestně stíhá. „Čtyřiatřicetiletého pachatele jsme obvinili z přečinu krádež, za což mu hrozí až pětileté vězení,“ dodala mluvčí kolínské policie Věra Žídková.

Reportérům Krimi zpráv se podařilo vypátrat i Endálovu sestru, která jim poskytla krátký rozhovor. „Je ho škoda, byl to takovej pěknej kluk a hlavně šikovnej. Já se právě snažím, aby si vydělával rukama… Víte, co si myslím, že už se to tak strašně veze, že zaplácává dluh dluhem a podobně,“ řekla pro FTV Prima sestra Endála.

Fotogalerie
6 fotografií