Fišer kdysi moc rád debužíroval, teď je jídlo jeho největším nepřítelem. „Nemám sliny, nejde mi polykat, musím to mít všechno předžvejkané, “ pravil celkem otráveně a dodal, že ani alkohol mu pan doktor neschválil. „Teď při poslední kontrole mi řekl, že pokud chci, tak ať si dám pivo,“ svěřil herec.

Dům otevřených dveří

Zítřejší narozeniny jinak stráví doma ve stylu dnu otevřených dveří. „Přijdou jen ti nejbližší a rodina. Dcera se dvěma vnoučaty,“ svěřil. Manželka Antonie, se kterou herec žije už 28 let, také žádné velké tabule nechystá. „Všechno směřujeme na sobotu. To se bude opravdu velkolepě slavit,“ vysvětlil Fišer.

V Divadle Rokoko má totiž benefiční koncert s mnoha hosty a gratulanty. A poté, co benefice skončí, přejde se do klubu ABC, kde proběhne velkolepá soukromá oslava. „To bude pro mě náročná záležitost,“ nepopírá Fišer, který teď hraje už jen občas v ABC hru Kaplan.

Stačí srdce...

„Po operaci jsem ale hrál, jako by se nic nestalo,“ upozorňuje s tím, že naučit se břichomluvectví bylo sice pekelně těžké, ale on to zvládl poměrně rychle. „Je to ale moc náročné a člověk se rychle unaví, používám raději tu mašinku,“ svěřil Fišer a dodal, že jedno přání přece jen má.

Rád by se ještě setkal s francouzským hercem Pierrem Bricem, ztělesnitelem Vinnetoua, kterého téměř 50 let dabuje. „Osobně jsme se potkali třikrát. Poprvé jsem byl ještě zdrav. A podruhé, to už jsem neměl hlas, mi Pierre řekl větu, na kterou nadosmrti nezapomenu: »My spolu přece vůbec nemusíme komunikovat hlasem, my si rozumíme srdcem.« A tak bych ho rád ještě někdy viděl,“ uzavřel Fišer.

Fotogalerie
3 fotografie