Cestování letadlem by mohlo ohrozit zdraví jak dítěte, tak i matky. Vzhledem k tomu, že je Lucie v sedmém měsíci těhotenství, mohla by také porodit na palubě letadla. „Od sedmého měsíce se nastávajícím maminkám létat vysloveně nedoporučuje. Především při startu dochází v letadle k velké změně tlaku a to může skutečně vyvolat předčasný porod, i když je těhotenství jinak bez komplikací,“ vysvětlil Nedělnímu Blesku MUDr. Pavel Boček z pražské FN Motol.

A předčasný porod Lucie skutečně riskovat nechce. Samozřejmě, že jsme Lucii na slavnostní vyhlášení Slavíků zvali. Zavolala a omluvila se. A pochopitelně to chápeme. Strach o dítě je silnější než nějaká cena," řekl Nedělnímu Blesku ředitel ankety Český slavík 2011 Jaroslav Těšínský.

Fotogalerie
5 fotografií

„Lucii to mrzí a poprosila mě, ať za ni poděkuji všem fanouškům, kteří jí posílali hlasy,“ dodal ještě Těšínský s tím, že Lucka do Opery za sebe poslala oba své rodiče - textařku Hanu Sorrosovou a hudebníka Jiřího Vondráčka. „Je mi líto, že se Slavíka nemůžu zúčastnit. Ta atmosféra v Opeře je každý rok krásně předvánočně magická. Ale vždy je něco za něco,“ řekla Nedělnímu Blesku Vondráčková, pro kterou je momentálně nejdůležitější její ještě nenarozené miminko.

„Všechno prožívám v klidu, ale za to ovšem hodně vděčím Tomášovi. On je taková klidná síla a přenáší to i na ostatní,“ svěřila se s tím, že jí pokročilé stádium těhotenství nedovolí v Česku oslavit Vánoce s rodinou. „Budeme v Kanadě pod závějemi sněhu, se svítícím stromkem, zapáleným krbem a s Tomášem,“ prozradila svoje plány Vondráčková. I přes svoji nepřítomnost však na své domácí fanoušky myslí. Před několika dny vydala 2DVD, na které umístila čtyřicet videoklipů, jež  natočila od roku 1993.