Kromě zaříznutých kalhotek Ewy Farne se během večera žádný velký rozruch nestal. Zlaté Slavíky si domů odnesli zpěvák Karel Gott, zpěvačka Lucie Bílá, která získala i Absolutního Slavíka a skupina Kabát. Jediným překvapením večera bylo druhé místo zpěváka Tomáše Kluse.

Většina by spíše čekala Vojtu Dyka, který se chlubí početnější základnou fanynek, ale asi tomu tak není. Klus byl svým oceněním značně zaskočený a mile překvapený. Druhé místo v kategorii zpěvačka si nemohla převzít těhotná Lucie Vondráčková osobně, tak pozdravila diváky videem z Kanady. Proč na Slavíky nedorazila se dozvíte už v neděli v deníku Blesk. Stejně jako Vondráčková i zpěvák Michal David pozdravil diváky z videozáznamu, z Tel Avivu.

Výraznými hosty večera byl jistě žokej Josef Váňa, tenistka Petra Kvitová nebo hráč pokeru Martin Staszko. Ze zpěváků pak Dara Rolins, Hana Zagorová nebo Tina.

Ze Slavíků jsme vám přinesli ONLINE přenos, podívejte se, co vám uniklo!

22:35 Zpěvačka Lucie Bílá se loučí s diváky písní Desatero, která je na motivy slavného songu Leonarda Cohena Hallelujah. Blesk.cz se loučí se čtenáři, děkujeme za pozornost, ONLINE z Českých Slavíků končí.

22:30 Absolutním Slavíkem se stala Lucie Bílá. Ta od fanoušků dostala největší počet hlasů. Má už dohromady 14 Slavíků a 11 absolutních Slavíků, Bílá se tak má z čeho radovat.

22:26 Objevem roku se stala Gabriela Gunčíková. Ta pro dnešní večer zvolila zlatou róbu. Sluší jí to.

22:24 Společnou píseň ze slavného filmu Hříšný tanec Time Of My Love zazpíval vítěz Superstar Lukáš Adamec s Gabrielou Gunčíkovou.

Gabriela Gunčíková s Lukášem Adamcem
Autor: Foto: Jan Tůma

22:15 Ano, Zlatého Slavíka vyhrál opravdu Karel Gott. Jaké překvapení... Už po sedmatřicáté!

22:14 Zlatého Slavíka přišel vyhlásit žokej Josef Váňa. Tedy přišel, spíše přiklusal na plyšovém koni. Bude na prvním místě Karel Gott?

Žokej Josef Váňa přiklusal předat Zlatého slavíka na plyšovém koni
Autor: Foto: Jan Tůma

20:10 Zpěvák Tomáš Klus je svým úspěchem značně zaskočený. Děkovnou řeč si užívá. "Moc děkuji svým fanouškům, nechápu, že je vás tolik. Ale jmenovitě vám všem poděkuji, časem," vtipkoval Tomáš Klus, který děkoval i babičkám a tetičkám. Bohužel jeho pět minut slávy utnul moderátor Libor Bouček s tím, že zbytek jeho proslovu diváci uvidí už v neděli na serveru TN.cz.

Tomáš Klus byl druhým místem hodně zaskočený
Autor: Foto: Jan Tůma

22:09 Libor Bouček vykolejil Hanu Zagorovou, která přišla předat druhé místo v kategorii zpěvák roku, Tomášovi Klusovi. "Proč se vlastně říká, nedělej zagorku," zeptal se Bouček. "Jé, tak to já nevím, možná proto, že jsem tak nesmělá," odpověděla se smíchem Zagorová.

Hana Zagorová byla zaskočena otázkou Libora Boučka, proč se říká, nedělej zagorku?
Autor: Foto: Jan Tůma

22:05 V kategorii Zpěvák roku získal třetí místo Michal David, který diváky pozdravil z videa z Tel Avivu. Ceremoniálu se tak nezúčastnil. První místo přeje Karlu Gottovi.

22:00 Zatímco diváci mohou sledovat vystoupení skupiny Charlie Straight. My vám přinášíme zákulisní informace od naší reportérky Markéty. Herečka Taťána Vilhelmová se marně na baru dožaduje drinku. Zpěvák Petr Janda se baví s novým přítelem své exmanželky Martiny, která za nevěru během jejich manželství dostala facku, jak Janda prozradil ve své knížce. Blesk informoval. Stávající manželka Petra Jandy Alice se mezitím s těhotenským bříškem nakrucuje před fotografy. Skupina Kabát pokuřuje na baru.

Petr Jand a se v zákulisí bavil se svou exmanželkou a jejím přítelem
Autor: Foto: Pavel Machan

21:49 Zpěvačka Ewa Farná, která se stačila převléknout z červené róby a zazpívat, uvedla svého exmilence Tomáše Kluse. Libor Bouček poukázal na její odvážný outfit. Její punčochy připomínaly podvazky a v titěrné minisukni odhalovaly hodně. Podle Boučka si to ale prý může dovolit, letos Ewa oslavila 18 let!

Ewa Farná v punčochách, které imitovaly podvazky
Autor: Foto: Jan Tůma

21:46 Cenu za nejlepší klip televize MTV si převzala skupina Charlie Straight. Děkovná řeč byla velmi originální. skupina předvedla beat box a tanec.

21:43 Skokanem roku se stala Monika Bagárová. Aby neupadla na vysokých jehlách, její přítel Ben Cristovao jí doprovodil za ruku k pódiu. Monika byla během děkovné řeči hodně nervózní. Málem ukápla i slza.

21:39 Už sedmého Zlatého slavíka získala skupina Kabát. Josef Vojtek pozdravil své děti s tím, že už můžou jít spát.

21:30 Během reklamní pauzy běží všichni zpěváci na záchod jako o život. Michal Malátný málem srazil fotografa s výkřikem: "Nefoť mě, jdu chcát," křičel Malátný, který se držel za poklopec. Bylo to zřejmě jen tak, tak. Zpěvačka Lucie Bílá tomuto chtěla předejít, proto si raději sundala podpatky a na toaletu, aby to stihla včas, běžela bosa!

Lucie Bílá raději odběhla na toaletu bosa, aby to stihla
Autor: Foto: Pavel Machan

21:20 Třetí místo za Nejlepší skupinu si odnesli Chinaski. Druhé místo si převzala skupina Nightwork. Kluci se na známku úspěchu všichni olíbali. Dokonce překvapili nezvykle elegantním lookem. Zřejmě měli připomínat mafiánskou rodinu. No, ještěže nepřišli v teplácích!

Vojta Dyk s kapelou Nightwork
Autor: Pavel Machan, Jan Tůma

21:12 Vojta Dyk potěšil všechny své fanynky. V bílém saku a motýlku zazpíval "Jen pro ten dnešní den" společně s Ondřejem Havelkou. Dyk na Slavíky přišel se svou přítelkyní, stále vdanou herečkou Taťánou Vilhelmovou, ruku v ruce. Dyka kromě motýlku zdobí i knír pod nosem. Zapojil se totiž do akce Movember, která bojuje proti rakovině prostaty.

21:07 Součástí večera bylo také vyhlášení nejoblíbenější písně posluchačů rádia Impuls. Tou se stala píseň Navzdory hříchům od Petra Koláře. "Když jsem tuhle píseň psal, myslel jsem úplně na jiné věci. Je vidět, jak se s tím všichni ztotožnili," řekl Kolář o písni, kterou psal po své nevěře.

21:05 Vánoční atmosféru nastolil zpěvák Václav Neckář s písní Půlnoční z filmu Alois Nebel, který byl vyslán do boje o Oscara. Neckář si vysloužil potlesk ve stoje.

20:49 Kategorii Slavík bez hranic přišla předávat slovenská zpěvačka Tina. Tu čeští diváci mohou znát z Česko Slovenské SuperStar, kterou moderovala společně s Leošem Marešem. Tina v červené róbě vypadá fantasticky, je vidět, že zpěvačka hodně zhubla. Cenu nakonec získala slovenská skupina No Name.

Slovenská skupina No Name
Autor: Pavel Machan, Jan Tůma

20:40 Zpěvačka Dara Rolins vystupuje s rapperem Popovičem. Se svým přítelem Rytmusem dnes nemohla dorazit, její milý má totiž koncert! Dara je v černých minišatech neuvěřitelně sexy. Prostřihy na sukni imitují podvazky.

20:35 Na prvním místě se nekoná žádné překvapení. Lucie Bílá vyhrála první cenu. Lucie oblékla červeno černou róbu. Na Slavíky dorazila skoro jako každý rok se synem Filipem. Ten ale narozdíl od své maminky v hledišti partnerku nemá. Pročpak svou přítelkyni Karolínku nechal doma, nebo se snad rozešli?

Lucie Bílá se z vítězství radovala
Autor: Foto: Jan Tůma

20:34 Tenistka Petra Kvitová předá cenu vítězce. Bouček před tím ještě stačil Kvitové udělit malý kvíz. Měla podle hekání poznat své soupeřky na kurtu a byla neomylná! Petra zvolila černé jednoduché, dlouhé šaty. Příště by to chtělo větší odvaz, máš na to, Petro!

20:30 Druhé místo za nejlepší zpěvačku získala Lucie Vondráčková. Cenu předává Ondřej Soukup. Vondráčková diváky zdraví z Montrealu z Kanady z videozáznamu. Na Slavíky nemohla dorazit tak cenu přebral její bratr David. Důvody, proč Lucie nedorazila, se dozvíte v nedělním deníku Blesk.

20:28 Skupina Kabát se dobře baví nad zařízlýma kalhotkama Ewy Farne. "Koukej, ta je má zařízlý," smál se Josef Vojtek.

20:27 Třetí místo získala Ewa Farna. Ta v křiklavě červeném overalu připomíná Máří Magdalénu. Tenhle extravagantní kousek si pořídila od polské návrhářky Minge. Na Slavíky dorazila se svou mladší sestrou a v doprovodu expřítele Tomáše Kluse. Ewa se letos chce hlavně připravovat na maturitu. Zpěv půjde tedy na chvíli stranou.

Ewa Farna přišla v červených šatech s kapucí
Autor: Pavel Machan, Jan Tůma

20:23 Byly představeny nominace za Objev roku a Nejlepší zpěvačku. Pomyslný bronz bude předávat zpěvačce čerstvý výherce v pokerovém turnaji o milióny Martin Staszko.

20:18 Zpěvačka Iveta Bartošová se stala už takovým českým folklórem, že o ní vypráví Bouček vtipy. Tak to je gól. Dokonce se dostal do přímého přenosu i Jiří Pomeje, Domenico Martucci a Josef Rychtář. Tedy jen slovně. Libore, budeš vyjmenovávat i zbylé exmilence Ivety?

20:14 Ondřejovi Ládkovi alias Xindlovi to nečekaně sluší. Jindy rebelovi v mikině to v dobře padnoucím obleku sekne. Dokonce i nějaké kilo shodil. Olga Lounová může rozchodu s ním litovat. Potkají se dnes večer?

20:00 Nečekaně diváky uvedl večerem mistr Karel Gott, který na začátku nezazpíval, ale pozval na pódium zpěváka Xindla X. Moderátor večera Libor Bouček se představil v upoutávce.

Na Slavíky postupně přicházely do Státní opery hvězdy hudebního nebe a nováčci v podobě českých Superstar. Mezi prvními dorazily zpěvačky Markéta Konvičková, Anna K a Debbie. Karel Gott přišel v doprovodu své manželky Ivanky, kterou zdobí šperky za milion korun. Nejvíce zazářila herečka Taťána Vilhelmová v modré róbě a bílém kožíšku. Její partner, zpěvák Vojta Dyk se sladil do bílého obleku a černé košile s bílým motýlkem. Dyk je spolu s Gottem také horkým favoritem na Slavíka.

Fotogalerie
39 fotografií