"Průběžné výsledky jsou samozřejmě tajné, ale jako pořádající agentura zveřejňujeme i letos první desítku interpretů v každé kategorii, ovšem seřazenou podle abecedy," říká Petra Těšínská z agentury Musica Bohemica.

A i letos není o překvapení nouze. Do desítky v kategorii ženy se nedostala Marta Jandová, Helena Vondráčková nebo Iveta Bartošová. Místo nich se o Slavíka popere loňský objev Markéta Konvičková a Věra Špinarová.

V mužské kategorii nechybí Karel Gott, který si možná letos odnese 37 Slavíka a samozřejmě Michal David. Ten sice do světa vyhlašuje, že na galavečer nepřijde, ale uvidíme, zda si to nakonec ještě nerozmyslí. Určitě se přímého přenosu nezúčastní SuperStar Martin Chodúr, který z desítky vypadl. Podobně je na tom i Xindl X, ale ten aspoň přijde zazpívat. Do kategorie skupiny se vrátila Lucie, naopak vypadli Fanánkova partička Tři sestry.

Slavnostní vyhlášení se bude konat v sobotu 26. listopadu 2011 od 20.00 hodin ve Státní opeře v Praze v přímém přenosu TV Nova. Moderuje Libor Bouček a zazpívá Lucie Bílá, Karel Gott, Dara Rolins, Gabriela Gunčíková nebo Lukáš Adamec.

První desítky podle abecedy:

Zpěvačky:

Absolonová Monika

Anna K.

Bílá Lucie

Farna Ewa

Konvičková Markéta

Langerová Aneta

Rottrová Marie

Špinarová Věra

Vondráčková Lucie

Zagorová Hana

Zpěváci:

Bárta Daniel

David Michal

Dyk Vojtěch

Gott Karel

Kolář Petr

Klus Tomáš

Krajčo Richard

Muk Petr

Landa Daniel

Nohavica Jaromír

Skupiny:

Argema

Čechomor

4TET

Divokej Bill

Chinaski

Kabát

Kryštof

Lucie

Nightwork

Olympic

Fotogalerie
16 fotografií