Zpěvák se za poslední léta vůbec netajil tím, že po sošce touží. A dosavadní 36 násobný Slavík Karel Gott mu dokonce před davem novinářů ve středu na křtu Michalovy nové desky Čas vítězství v libanonské restauraci El Emir na Václavském náměstí řekl, že mu milerád první místo uvolní a zlatou sošku přeje.

„To bylo ale ve středu. Ano, Slavík by se mi líbil, lhát nechci. Ale za těchto okolností? Obejdu se bez něho a svým fanouškům, který mi chtějí dát hlas, děkuji a omlouvám se. Skutečně mi nezbývá nic jiného, než se z té soutěže nechat vymazat. Bylo to těžké rozhodnutí, ale podvodníka ze sebe dělat nenechám,“ řekl rozhořčeně Blesku David.

„Ještě bych pochopil, kdyby se v tom někdo šťoural po Slavíkovi. Je mi to moc líto, ale upřímně, v tomto případě pro mě Slavík ztratil hodnotu. Jsem rád, že mám teď vyprodaný haly a co vlastně s tou soškou? Nestojí mi za to,“ pokračoval Michal.

„Po odvysílání zpráv mi okamžitě volala Ivana Gottová.“ Ta ve čtvrtek večer pořad moderovala. „Řekla, že ji to mrzí,“ popisuje David telefonát s velkou kamarádkou.

Naprosto vyřízený byl i Jiří Pomeje, promotér současného Davidova megaturné. „Vzali si ho do pusy. Že si asi Slavíka zaplatím stejně tak jako on si zajistil titul moderátor  roku,“ uzavřel David, který v pátek ráno s manželkou odlétá do Ameriky za dcerou Klárou, která tam studuje. „Stejně to tam budu řešit a mám ten výlet, na který jsem se tak těšil, naprosto zkažený.“

A co na to TV Prima? „Že by si Michal David kupoval hlasy? Tak to ve zprávách nezaznělo, nikdo to nevyslovil,“ odpověděla Jana Mrákotová, tisková mluvčí Primy.

Fotogalerie
6 fotografií