Kromě starých pecek David na turné představuje i písničky z nového alba Čas vítězství, na které čekal dlouhých deset let. To právě včera v centru Prahy pokřtili Lucie Bílá s Karlem Gottem. Ten Davidovi předpověděl, že letos vyhraje Zlatého slavíka (vyhlašují se 26. listopadu).

„Michale, tvé nové CD se jmenuje Čas vítězství a to už něco napovídá. Já vím, že hrozně moc toužíš po Zlatém slavíkovi a já ti ho také přeju. A když vyhraješ, věř mi, že nebudu smutný,“ prohlásil Gott s tím, že už jednoho ze svých 37 Slavíků Davidovi věnoval k nedávným 50. narozeninám. „Nechal jsem tam místo svého jména vyrýt jméno Michala,“ prozradil Gott, který prý určitě přijde alespoň na jeden Michalův koncert. A rozhodně to prý bude Lucerna 21. nebo 22. prosince. Tam bude mít David slavného hosta – legendární italskou skupinu Ricchi e Poveri.

"Karle mockrát děkuji, ale já jsem nidky neřekl, že toužím po Zlatém slavíkovi, ten je přece navždy tvůj. Já toužím alespoň po nějakém," reagoval na Gotta Michal David.

Michal David vyjel na megaturné poprvé. Protože mu zároveň vychází i autorská deska, chtěl svoji vizáž upravit. Deset dnů před koncertem v nabité českobudějovické aréně si nechal rozřezat víčka, aby mu nepřepadala přes oči. "Nešlo mi ani tak o kosmetickou úpravu, ale především o fyzično. Už jsem špatně viděl," vysvětlil David. Přestože se chtěl na úterním megakoncertu obejít bez černých brýlí, neobešlo se to bez nich. "Brýle jsem si vzal před koncertem, aby byly moje oči odpočaté. Jinak se chci na ten úžasný několikatisícový dav dívat bez sklíček, " řekl Blesku David.

Fotogalerie
8 fotografií