Vítěze 9. ročníku cen Óčka určilo SMS hlasování diváků a hudebních fanoušků. Ti svými hlasy rozhodli, že Tereza Kerndlová zvítězila v kategorii pop & dance, rockery roku se stali členové kapely Mandrage, kategorii hip hop ovládl další slovenský zástupce v soutěži Rytmus a objevem roku se stal finalista Česko Slovenské SuperStar Martin Harich.

Letošní ročník hudebního klání se setkal s ohromným zájmem a koncert k předávání cen byl zcela vyprodán. Zejména mladí příznivci populární hudby zaplnili prostory Lucerny a hlasitě oslavovali vítězství svých idolů.

Předávání cen, které navrhl a vyrobil bubeník a zpěvák skupiny Tata Bojs Milan Cais, tradičně provázel koncert, který zahájil vítěz ankety Výtah, pardubický raper Kalwich. V dalším programu moderátor Michal Klein na pódiu uvítal například taneční skupinu Verona, Markétu Konvičkovou nebo loňskou vítězku Anetu Langerovou, která zahrála své hity Jsem a V bezvětří.

Nečekaným překvapením byl duet Goodbye v podání Debbie nominované na objev roku a zkušené Marty Jandové. Dále zahráli Chinaski a letošní vítězové tří kategorií Nightwork s Vojtěchem Dykem. Jako finále pořadatelé naplánovali premiéru duetu Olgy Lounové a Karla Gotta s názvem Dál za obzor.

Fotogalerie
4 fotografie