Jitka byla celá v černém a byla šik. Vyzařovala z ní energie a pohoda. O setkání s černým kontinentem vyprávěla s diplomatkou Gitou Fuchsovou, ředitelkou českého výboru UNICEF Pavlou Gombou a cestovatelem Rudou Švaříčkem. Jemu spočinula hned na začátku v náručí a velkém objetí.

„Jsem moc ráda, že tě zase vidím,“ radovala se a hned si měli o čem povídat. Jitka byla v Mali patronkou projektu UNICEF - očkování novorozenců proti tetanu. „Není nad vlastní zkušenost. Když si člověk uvědomí, že vakcína za 60 Kč zachrání život dítěti, neměli bychom být lhostejní. Vše ale začíná vzděláním a já věřím, že s naší pomocí se ho podaří rozšířit. Určitě bych se tam chtěla vrátit,“ řekla a hladila si bříško s potomkem.

S cestovatelem Miroslavem Zikmundem se ujala i losování tomboly. Z výtěžku lze pořidil bezmála dva tisíce sáčků s umělou výživou pro děti. Po besedě jí pořádně vyhládlo. V restauraci si proto dala domácí svíčkovou s knedlíkem. „Krmím teď přece dva, tak můžu,“ prohlásila. Aby se s mužem nemuseli na noc vracet zpět do Prahy, přespali v hotelu Baltazi. Chovali se k sobě jako hrdličky. Stále se drželi za ruce.

Fotogalerie
16 fotografií