„Jsem nesmírně šťastná a krásně zamilovaná manželka, která se těší na rodinu,“ sdělila své první pocity Jitka. A protože je opravdu šťastná, pochlubila se i s podrobnostmi první manželské noci.

Do luxusního apartmá čerstvou paní Čadkovou uvedl sám majitel mělnického panství Jiří Lobkowicz. Jak ale Jitka, která je v pátém měsíci těhotenství, přiznala, bylo to až nad ránem. „Protože jsem si odpoledne na chvilku lehla a usnula, vydržela jsem až do tří do rána. Dokonce jsem i tančila. Samozřejmě že opatrně, kvůli malému,“ dodala novomanželka.

Šampaňského se prý ani netkla. „Jenom ty jahůdky jsem vybírala,“ podotkla. A svatební noc? Byla žhavá? „Byla moc zamilovaná! A to je pro mě víc než žhavá,“ prohlásila Jitka.

A protože nechtěla první manželskou noc zkrátit ani o hodinu, vstávalo se prý před polednem a snídalo v poledne. „Žádná snídaně do postele, i když by to bylo moc příjemné. S Petrem jsme se ale chtěli rozloučit s hosty, a tak jsme s nimi šli posnídat na terasu,“ vysvětlila novomanželka.

Svatbu režíroval zámecký manažer

Úžasná svatba Jitky Čvančarové a Petra Čadka měla svého režiséra! Byl jím manažer mělnického zámku Jiří Lokšan. Jeho mise byla přísně tajná, a tak o ní mohl promluvit až den po svatbě.

Příprava svatby na mělnickém zámku probíhala v naprostém utajení. Jiří Lokšan měl dokonce smlouvu, v níž se zavázal k mlčení. „Společně s ženichem a nevěstou jsme důkladně připravovali režii celého dne už pár týdnů předtím,“ říká dnes už s ulehčením manažer.

Naštěstí mu i počasí hrálo na ruku, a tak sobotní obřad v kostele svatého Petra a Pavla u mělnického zámku nakonec neměl chybu. „Po obřadu v kostele si svatebčané užili ochutnávku místních vín a také fotografování na terase zámku nad soutokem Labe a Vltavy. Pak přišel na řadu oběd v zámecké restauraci…“ líčí Lokšan.

Co se jedlo, pilo, grilovalo?

Společně s ženichem a nevěstou vybrali i svatební menu. Jako přípitek sekt s granátovým jablkem, předkrmem byla kachní paštika s bylinkami, poté následovala hovězí polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi, zámecká srnčí svíčková s mandlovými knedlíky a jako dezert byla minipanacotta. Nakrojen byl i šestipatrový dort od místního cukráře Matouše Chalupky.

Večer se grilovalo selátko, byl teplý i studený bufet, a jak jinak, když polovina hostů pocházela ze soutěže StarDance – tančilo se. Nejdřív zamilovaný tanec ženicha a nevěsty, později divoké tančení, například nevěsty s kolegou hercem Adrianem Jastrabanem.

Fotogalerie
18 fotografií