Na křtu CD Evy Urbanové Karlovi Gottovi nemístně zazvonil telefon. Slavík nevěděl, kam s rukama. Vypnul ho asi až po 25 vteřinách. S Evou na jejím novém albu, které je z části operní a z části rockpopové, zpívá tři duety.

Peter Dvorský nedorazil, musel do nemocnice

Operní pěvec Peter Dvorský (60) v úterý musel akutně podstoupit operaci palce u nohy a jeho kolegyně Eva Urbanová tak musela narychlo ke Karlu Gottovi shánět druhého kmotra svého zbrusu nového cédéčka Dvě tváře. „Je mi to moc líto, ale mám cukrovku a operace musela proběhnout okamžitě,“ omluvil se Dvorský Evě.

Jeden z pěti nejlepších tenorů světa trpí už léta cukrovkou. V pondělí ho začal strašně bolet palec u nohy. „Nedalo se to vydržet a tak jsem jel okamžitě do nemocnice,“ popisuje Dvorský. Lékař mu po vyšetření sdělil sice banalitu: „Zarůstá vám nehet u palce,“ pro cukrovkáře mávnout nad tím rukou by ale znamenalo velké riziko. A tak se druhým kmotrem alba operní divy Urbanové stal sólista Národního divadla v Praze Luděk Vele.

Ten také v úterýve Zlaté kapličce s Gottem desku pokřtil. A Slavík se přímo rozplýval. „Mně je ctí křtít album Evě. Zpívala s těmi největšími operními velikány a osobně ji chválil Placido Domingo. Kdyby Eva chtěla, tak mě svým hlasem z toho pódia okamžitě smete. Ona se ale vždycky naladí do té mé tóniny. Nikdy se vedle mě nechová jako operní diva, ale jako citlivá a vstřícná kolegyně,“ řekl a neopomněl poznamenat, že jeho loňské turné s Urbanovou bylo absolutně ze všech turné jiných interpretů nejúspěšnější. „Dostali jsme také cenu od Ochranného svazu autorského za nejvíce platících návštěvníků. Říkám platících, to je důležité,“ dodal Karel.