„Tehdy, když se volil nový ředitel a zvolila se Jiřina Jirásková, v komisi jsem byl tím zástupcem já,“ řekl Blesku současný umělecký šéf divadla Martin Stropnický, který má jít kvůli vyhlášenému konkurzu z kola ven. A to i přesto, že se volí nový ředitel. „Jsou to taková prapodivná škatulata hejbejte se,“ neváhá říct Jirásková.

Dosavadní ředitel vinohradského divadla Jindřich Gregorini se totiž spokojil s místem ekonoma, které nahrazuje post uměleckého šéfa Stropnického. Na místo Gregoriniho se už dopředu pasuje režisér Ivan Rajmont, se kterým v médiích probíhají rozhovory jako s novým ředitelem. „To absolutně nechápu. Byl přece vypsán konkurz a neexistuje, aby se ještě před jeho výsledkem zviditelňoval jeden kandidát s tím, že druzí šanci nemají. To je prapodivné. Proč nejsou například zveřejněni i další kandidáti? Tak by to bylo správné,“ míní Jirásková.

Ona sama má za to, že by na post ředitele vinohradského divadla měl kandidovat právě Stropnický. A ona sama? Kdyby ji prý někdo jmenoval do komise, která bude rozhodovat o vinohradském divadle a jeho hercích, zřejmě by přijala. „Nikdo mě ale zatím neoslovil. Nelíbí se mi, když se jedná o někom bez něho,“ přiznala Jirásková.

Fotogalerie
2 fotografie