Dyk totiž neprozřetelně na křtu cédéčka Petra Koláře utrousil, že manželku Ivanu podváděl právě se Zuzanou. „Docela se mi z toho udělalo blbě. To jsem nečekala,“ přiznala Miková.

S Dykem se prý poznala letos v dubnu při křtu alba Pocta Jiřímu Schelingerovi. „Na desku jsme spolu s jinými zpěváky nazpívali písničku,“ svěřuje se. O Dykovi předtím slyšela, ale netušila, že ho začne obdivovat jako muzikanta i jako člověka. A ani ve snu by ji nenapadlo, že se do něho zamiluje.

„Měla jsem se ženáčem už tříletou zkušenost, dopadlo to samozřejmě tak, že se vrátil k rodině, a to už jsme spolu i bydleli. Přísahala jsem si, že nikdy víc. A stalo se.“ S Dykem ale milostné hrátky nezačaly hned.

„Nejdřív mi pomáhal s muzikou k mému prvnímu albu. Psal mi texty a plnil i roli producenta. Potom se to ale zvrtlo někam, kam nemělo,“ popisuje start milostného románku Zuzana Miková. Dyk si jí najednou řekl o telefonní číslo a další den jeden druhému zcela podlehli.

„Špatně se mi o tom mluví. Připadám si jako rozvraceč manželství. Dobře jsem věděla o Jirešové i o dceři Sofince. Na druhou stranu, já jsem byla nezadaná a nikomu neubližovala. To on měl mít přece nějaké svědomí a zodpovědnost k rodině,“ myslí si Dykova milenka.

O Sofince prý před ní mluvil v superlativech, o manželce trochu jinak. „Nerozumíme si. Vlastně jsem úplně sám. S Ivanou si nemáme co říct. Nemáme společné zájmy. Každý jsme jiný. To ty jsi pro mě ta, která splňuje mé ideály o dokonalé ženě,“ špital prý Dyk zpěvačce do ouška.

„Sex je bezvadný, ale jde především také o to, že si s tebou mám o čem povídat. Jsi zábavná, potřebuji tě,“ vyznával se Dyk ze svých citů. S Mikovou prožili čtyři měsíce. Jezdili spolu na fesťáky, na výlety a scházeli se v Dykově bytě na pražském Smíchově. Až jejich pletky odhalil deník Blesk...

„Ano. Byl to vztah a nejen o sexu,“ konstatuje Zuzana. „Říkal mi, že narozdíl od Ivany si se mnou má i o čem povídat.“ S Viktorem prý jezdili po výletech, na festivaly a scházeli se v jeho pražském bytě na Smíchově.

Doma u Dyka, v domácnosti Jirešové, se kterou Viktor vychovává její dceru Sofii z prvního manželství, prý ale nikdy nebyla. „To jsem odmítala. Spát v jejich manželské posteli? Ani za nic. Na to nemám opravdu žaludek,“ zdůraznila Miková.

Oba milenci byli ve spojení i po Facebooku a to je nakonec prozradilo. Poté, co o nevěře 1. srpna jako první informoval deník Blesk, Jirešová prý ztropila Dykovi hysterickou scénu. Začala operovat dcerou Sofií a Dyk se postavil do latě a milenky Zuzany se vzdal. „Moc to bolelo. Dohodli jsme se ale, že bude lepší, když to skončíme. Když se už nebudeme vídat. Bylo mi mizerně. Nakonec jsem si ale zanadávala, je to moje chyba, že jsem zase šlápla vedle. Chápu, rodina je nadevše,“ říká s odstupem času Zuzana.

Z rozchodu se však dosud nevzpamatovala. „Mám náběh na žaludeční vředy a Viktor mi moc chybí. Občas si voláme, jenom ale kvůli práci. Vážně nechci být rodinným rozvracečem,“ ujišťuje Zuzana. A je přesvědčená, že ani Dyk pořád není v pohodě.

„Ale drží se a já jsem za to ráda,“ uzavírá celou věc zpěvačka, které už 26. listopadu vychází první sólové album. Jmenuje se Tisíce tváří a textově se na něm podílel právě Dyk. „Písničku Moje Víra nejen otextoval, ale dokonce k ní složil i hudbu. Byl bezvadný. Studio, ve kterém jsme točili, bylo na Vysočině. A on tam prostě jezdil, pomáhal mi, textoval, skládal a nechtěl za to vůbec nic,“ poodhaluje Miková, kde všude se s Dykem stýkali.

Samozřejmě to bude Viktor, který bude mezi prvními pozván na křest jejího alba. „Netuším, jestli přijde. Třeba ho tímhle, co jsem vám řekla, naštvu, ale on s tím vyšel první. A blbku tak udělal ze mne i z Ivany Jirešové najednou,“ je přesvědčena Zuzana.

Fotogalerie
4 fotografie