„Ano, je to tak,“ potvrdil informaci Blesku Štaidl, který doposud Ivetě ustupoval a souhlasil s dohodou, že syn bude vyrůstat u ní. Nechtěl žádné soudní tahanice. Tentokrát přistoupila na dohodu zase Iveta a podepsala předem u notáře papír, v němž souhlasí, že Artur bude do 18 let ve výchově táty.

A právě koncem týdne toto Obvodní soud pro Prahu 10 odklepnul. Na jednání se dostavil otec Štaidl se svým právním zástupcem Josefem Lžičařem. Bartošovou, která byla čerstvě po operaci ramene, zastupoval advokát a dostavil se i Artur. „Dokonce vypovídal a velice rozumně. Byl naprosto vyrovnaný a klidný,“ svěřil Lžičař.

A nebude výchova pubertálního Artura pro Štaidla, který si od dětí už dávno odvykl, příliš velké sousto? „Vůbec ne. Zvládám to bezvadně a mám z toho radost. A Artur také, to je pro mě důležité,“ řekl Štaidl s tím, že Artur si bezvadně rozumí i s jeho třemi dospělými dětmi, dvěma syny a dcerou, které má s Aňou Štaidlovou.

„Myslím, že si oddechli všichni, včetně paní Bartošové, která má se synem soudem upravený kontakt opravdu nad běžný rámec a prakticky se mohou vídat, kdykoli chtějí,“ upozornil Lžičař.

A jak Artur stráví dnešní narozeniny? To už si chce Štaidl nechat pro sebe. Rozhodl se totiž syna nasměrovat jinak, než na co byl doposud zvyklý. „Artur není žádná superstar, aby se o něm muselo neustále psát. Není důvod, proč jeho život medializovat. Je to úplně normální kluk, který si zaslouží, aby žil v klidu jako jeho vrstevníci,“ dodal Štaidl, který se rozhodl uchránit Arturovo soukromí. „Velmi si přeji, aby si můj syn od toho nepříjemného mediálního humbuku, který mu musel ubližovat, odvykl a začal žít normálním životem kluka, kterému je 15 let,“ upozornil ještě Štaidl.

Fotogalerie
11 fotografií