„Mým snem bylo živit se zpěvem, ale samozřejmě se mi to nesplnilo,“ začala své vyprávění Monika Stanislavová a dodala, že vystupuje hlavně před známými. „Tuhle písničku jsem si zkoušela doma. Někdy zazpívám i kamarádkám, když mají jubileum,“ tvrdila.

A pak to přišlo! Monika podala výkon, který zvedl porotu ze židlí. „Vy zpíváte jen doma?“ ptala se nevěřícně Lucie Bílá. „Občas, ale hlavně kamarádkám,“ přesvědčovala ji Stanislavová, kterou do soutěže i jedna ze známých přihlásila. „Přestože všechny soutěže sleduji, nikdy mě nenapadlo se přihlásit. Až mi zavolala moje dobrá kamarádka a vlastně mě k tomu dokopala,“ líčila zpěvačka.

V Talentu nekončí

Jenže jak Blesk zjistil, paní, před kterou si Martin Dejdar klekl na kolena, nestála na pódiu zdaleka poprvé. Monika zpívá od roku 1980. V jejím repertoáru jsou písně v anglickém, francouzském, německém, ale i jiných jazycích. Ani televize na Slovensku paní Stanislavové cizí rozhodně není. Své umění předvedla v Repete Ivana Krajíčka a zazpívala i v programu Kaviareň Slávia, kterou uvádí Peter Stašák. Monika dokonce vydala i několik CD.

Fotogalerie
4 fotografie

„Na vás čeká Londýn, Las Vegas, Barcelona, Moskva. Kde jste byla doteď? Česko Slovensko čekalo, kdy se objevíte a ukážete neskutečný talent,“ nešetřil chválou Slávik, který ale nevěděl, že v zahraničí už Monika účinkovala. Koncertovala v Polsku, Švýcarsku, Rakousku a jinde...

Proč zatajila minulost, nevysvětlila, na otázky Blesku se v pondělí odmítla vyjádřit. Prima prý o její kariéře nevěděla. „Produkční tým ani porota o profesionální dráze paní Stanislavové nevěděly. Představovala se porotě i divákům zároveň. Nicméně pravidla účast profesionálů nezakazují, a proto není důvod, aby paní Stanislavová v soutěži dále nepokračovala,“ řekl koordinátor soutěže Marek Winkler.

Pěvecká dráha Moniky

● Zpívala na Bratislavské lyře (1982–84)
● 2. místo na mezinárodním festivalu v roce 2000 v Chorvatsku
● 2003 – vydala CD Druhý dych lásky, Evergreens gallery v anglickém a francouzském jazyce
● 2007 – CD Nauč sa to odo mňa
● 2008 – CD The best of Monika