"Mám jednu výhodu. Na rozdíl od politiků mluvit nemusím. To znamená ani se z něčeho obviňovat," řekl Pešek Blesku. Na otázku, zda alespoň nechce vyvrátit tvrzení, že po něm má jít kvůli finančním machinacím policie a proto se ukrývá v Holandsku, odpověděl: "Nebudu se k ničemu vyjadřovat. Chráním si pochopitelně svoje soukromí a je to čistě moje věc. To opravdu už nikoho nemusí zajímat, co dneska dělám a jak žiju."

Pešek často pobývá v soukromém penzionku Staré Odry v Odrách. Právě tam sídlí i jedna z jeho společností Cranio, kterou vlastní napůl s místním podnikatelem Zdeňkem Pištěkem. A právě s ním se Pešek také nedávno sešel a společné chvíle trávili jako obvykle mimo penzion až do dlouhé noci.

"Skutečně pan Pešek ke mně jezdí pravidelně na jednu noc, kdysi častěji, teď tak čtyřikrát do roka. Je to příjemný a veselý muž a nemohu si na něj stěžovat," řekla Blesku majitelka penzionu Věra Mateiciuová.

Každopádně po něm v Česku zůstaly jeho firmy, které se mají zabývat mimo jiné marketingem a finančnictvím. Oderská společnost Cranio, kvůli níž na Moravu přijel, se zaobírá pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor. "Vím že s panem Pištěkem něco společně vlastnili a teď něco i prodali," prozradil Blesku místní podnikatel.

Michal Pešek se po revoluci na herectví vykašlal a dal se na podnikání. Jenže malé zkušenosti, neznalost drsného prostředí a smůla ho údajně dovedly až k potížím se zákonem. Proto už delší dobu žije v Holandsku a do Česka, kde je na něj napsáno několik firem, se podívá jen zřídka. Naposledy se na veřejnosti ukázal na pohřbu spolužáka a herce Vladimíra Dlouhého. Před lety randil s půvabnou herečkou Klárou Jandovou, která hrála v seriálu Rodinná pouta.

Fotogalerie
1 fotografie