Blesk se znovu rozhodl navštívit obchod, ve kterém včera manželku Jiřího Krampola Hanu zadržela policie za krádež. Pokusil se nakoupit stejné zboží, které podle slov prodavačky Krampolová chtěla odnést – dvoje sluneční brýle, korkový podtácek se zvířecím motivem, rozprašovač na voňavky a aromatické oleje. I s rozprašovačem, který Blesk nesehnal, byla celková suma 499 korun.

Na rozdíl od pondělní návštěvy, kdy obsluha prodejny ochotně popsala zboží, které Krampolové našli v kabelce, narazil ale Blesk na odpor. Úterní návštěva Jiřího Krampola a jeho ženy Hany v obchodě (Blesk informoval) zřejmě zafungovala. „Nebudu s vámi o tom mluvit,“ odsekla jedna z nich. Při první návštěvě Blesku ochotně vyprávěla, co všechno si hodlala Krampolová odnést. Včera už si zboží nepamatovala. Když ji ale redaktor konfrontoval s informacemi, které dala dříve, nedalo jí to. „Vždyť víte, že je to pravda a že to vzala,“ potvrdila prodavačka.

Krampol ženě stále věří

Krampol poskytl vyjádření, v němž neustále zdůrazňoval, že policie vlastně vytlačila jeho manželku s nezaplaceným zbožím z obchodu. Na serveru idnes například rozlícený herec tvrdí: „Když byla (manželka Hana, pozn. red.) u pokladny a platila, přijela policie, aby zadržela zloděje. V tu chvíli měla zaplacenou jen část zboží. Policista se podíval na ženu a řekl jí: Vy jste komplic? Žena řekla, že ne, on ji pak vyzval, aby odstoupila. Když to udělala, začal pískat alarm, protože u sebe měla ještě nezaplacené věci. Policista jí řekl, že musí zaplatit pokutu, protože chtěla odejít bez placení.“

Fotogalerie
8 fotografií

Jen překročila čáru

Pro internetový server super.cz zase Krampol řekl: „Policie jí (ženě Haně) řekla, že bohužel překročila čáru, prakticky odešla z obchodu bez zaplacení, a tak dostala pět set korun pokuty.“ Zvláštní je, že se moderátor vůbec nepozastavil nad tím, proč jeho žena, která podle něj nic špatného neudělala, vlastně dostala od městského strážníka pokutu.

„U škody do 5000 korun jde o přestupek, který řeší strážník na místě. Záleží na jeho uvážení, zda zvolí domluvu, pokutu, nebo ohlášení na úřadě,“ řekla Blesku mluvčí Jana Přikrylová.