S Ivem byla Milada dlouhých 29 let. Za tu dobu se jednou rozvedli, podle informací Blesku kvůli Pešákově nevěře, a potom podruhé vzali. „Tak jsme se milovali,“ podotkla Pešáková s tím, že děti spolu ovšem, bohužel, nemají. Dva potomky má ale hudebník s první manželkou. „Je to opravdu moc smutný. Ještě mi to pořádně ani nedošlo, právě teď vyřizuji pohřeb a moc se mi nechce ani mluvit,“ pronesla tiše Milada.

Manželka tušila blížící se smrt

Pešák měl léta problémy s cévami a jeho ischemická choroba byla stále závažnější. V březnu, i když mu bylo už tuze špatně, se přemohl a točil pro TV Barrandov první díl sitcomu Noha 22. Z natáčení už ho vezla ale houkající záchranka do nemocnice. Tam mu museli kvůli špatně fungujícím cévám a krevnímu oběhu amputovat palec u nohy. „Potom se manželovi jako zázrakem udělalo líp, na Velikonoce byl dokonce doma. Hned nato už ale zase houkala sanitka,“ posteskla si s pláčem Pešáková, která manžela viděla naposledy 12 hodin před smrtí. „Nevnímal a byl na přístrojích. Cítila jsem, že tuhle operaci nepřežije. Pět dnů v bezvědomí bylo už moc. Také jsem se s ním u lůžka rozloučila,“ přiznala vdova.

První, komu smutnou zprávu zavolala, byl samozřejmě kamarád Ivan Mládek, který se s Pešákem znal od 18 let a ve svém Banjo Bandu s ním lámal rekordy. „Co vám mám říct? Znal jsem ho přes padesát let. Je mi strašně smutno. Byl to kamarád, fenomenální umělec a především dobrý člověk. A je nenahraditelný a to je ta největší ztráta,“ svěřil Blesku Mládek a dost mu přitom drhl hlas.

„Bylo nám to líto, ale v Noze 22 jsme ho tedy museli nahradil Iva Pešáka Zdeňkem Srstkou, který je ovšem také skvělý,“ svěřil ředitel marketingu TV Barrandov Janis Sidovský, jehož TV Barrandov Pešáka zaměstnávala od svého vzniku. „Tři roky byl tváří naší televize a úspěšnou. Cyranův ostrov a potom poloostrov diváci milovali,“ dodal Sidovský.

Poslední rozloučení s Ivo Pešákem proběhne v pondělí  ve 14 hodin v kostele svatého Jakuba na Zbraslavi. „Budeme tam všichni muzikanti a komedianti, ale hrát a zpívat rozhodně nebudeme. Připadá nám to nedůstojné,“ řekl Mládek.

Fotogalerie
1 fotografie