Muzikál nevypráví o osudech skupiny Elán, použity jsou pouze jejich nestárnoucí hity. Členové kapely se zapojují do příprav a jsou přítomni na castinzích. Má kapela ve výběru protagonistů právo veta?

"Byl bych úplný blázen, kdybych se snažil někoho protlačit proti jejich vůli. My se dokážeme domluvit a právo veta nepotřebujeme," tvrdil režisér Ján Ďurovčík. Pravděpodobně to tak úplně neplatí. "Já jsem nechtěl předtím nic říkat, ale jestli to bude blbý, tak se to hrát nebude a právo veta nastane, to si pište," nechal se slyšet Ráž.

888527:gallery:true:true

Na muzikálu chtějí vydělat

Před třiceti lety vyšlo známé slovenské kapele Elán první album s názvem Osmý světadíl a stejně se bude jmenovat i muzikál. Ten se bude hrát v Čechách i na Slovensku. A co si od toho slibuje kapela? "Doufám, že nám přinese nějaké peníze," řekl bez rozpaků zpěvák Jožo Ráž, který se nedávno podruhé stal dědečkem.

Tvůrci Osmého světadílu, který přibude do repertoáru Divadla Kalich, mají nemalé ambice. Chtějí se tímto kouskem vyrovnat kvalitou světovým muzikálům. "Třetina lístků je už vyprodaná," oznámil ředitel divadla Michal Kocourek.

Fotogalerie
3 fotografie