Brejchovou neotrávily ani spekulace o tom, že je údajně mrtvá. „No, to budu dlouho živa, když už mě pohřbili,“ smála se. „Napsali o mně tolik špíny, až šel z toho mráz po zádech. Už mě to tak nerozhází jako v minulosti,“ řekla Brejchová s klidem. Přes své problémy se již dokázala přenést. Před třemi lety jí vyhořel pražský byt a málem při tom přišla o život, když se nadýchala zplodin. Ale je to za ní a na zlé věci raději nevzpomíná.

I když se sestrou Janou Hana delší dobu kontakty neudržuje, s režisérem Milošem Formanem (79), jejím exmanželem, si často volají a píší. Je to od natáčení fi lmu Lásky jedné plavovlásky stále Hanin nejvěrnější přítel. Samozřejmě s výjimkou její nové lásky.

„Jsem zamilovaná už rok a půl,“ prozradila Brejchová svůj elixír mládí. „Je to člověk, který je o dvacet let starší než já. Smějeme se spolu, děláme hlouposti. Díky němu jsem dokonce mohla vysadit řadu léků. Všechno se mi zlepšilo,“ pochlubila se Hana. S přítelem se schází denně, chodí na procházky, povídají si. Jeho jméno ale Hana Brejchová raději uchovává v tajnosti, ukázala Blesku jen společnou fotku. Začala prý také psát verše, už jich má plný sešit. „Moc mi to pomáhá, beru to trochu jako terapii,“ prozradila Hana.