Blesk.cz se pokoušel Zacha několikrát kontaktovat, ale bohužel nezvedal svůj mobilní telefon ani nereagoval na sms. Ještě než se celá aféra dostala na veřejnost, tak SuperSpy jako jediný ze Zacha dostal krátké vyjádření.

Na otázku, kolik toho před jízdou vypil, bývalá hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě řekla: "Nějaký alkohol tam byl, ale já pil jen víno. No ale já jsem mohl mít tak dvě skleničky bílého. Dvě skleničky maximálně..."

Ale vzhledem k tomu, že mu policisté krátce po jízdě, při níž zavinil nehodu a chtěl ujet, naměřili 2,48 promile v krvi, to musely být hodně velké dvojky!

Kolik toho vypil?

Pokusili jsme se vypočítat, kolik toho člověk při podobné stavbě těla, co má Roman, musí vypít, aby měl v krvi dvě a půl promile. Berme v úvahu, že Zach měří 190 cm, váží okolo 85 kilogramů a s kamarády popíjel minimálně šest hodin v kuse. Tak aby měl v krvi 2,57 promile musel by vypít 11 dvojek bílého nebo 7 dvojek a 6 panáků fernetu citrus. Po dvou deckách vína, co tvrdí Zach, by měl sotva půl promile.

Je zarážející, že Roman v tomto stavu vůbec usedl za volant. Odborníci tuto výši alkoholu nazývají jako druhé stadium opilosti, a to se vyznačuje těmito znaky:

Pijící člověk se stává nekritickým, netaktním, začíná křičet, zpívat, nedbá o své okolí.

Jeho chování a jednání je impulsivní, nepromyšlené. Takoví lidé již postrádají schopnost naslouchat druhým, neumějí kontrolovat svou řeč.

Jejich obličej rudne, tep stoupá nad 100 tepů za minutu. Pohyby jsou neuspořádané, opilý snadno porazí sklenici, má závratě, při chůzi vrávorá, vidí dvojitě...

Fotogalerie
3 fotografie