Podle policie režisér vozem Subaru naboural, z místa nehody ujel a policisté jej dostihli v pražské Kolbenově ulici.

"Nám se díky svědeckým výpovědím podařilo prokázat, že řídil a nehodu skutečně způsobil pětačtyřicetiletý řidič, kterého policisté zastihli u nedalekého servisu v Subaru," řekla TV Prima mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

A tím řidičem byl právě režisér Filip Renč. Ten přitom bezprostředně po nehodě tvrdil: "Já jsem nebyl řidič".

Lhal, aby obešel zákon! Jednoduše umí využívat zákon ve svůj prospěch, protože odmítl zkoušky na alkohol a policisté mu tak nemohli prokázat, že způsobil trestný čin v řízení opilosti. Záznam v rejstříku trestu mu tak nehrozí!

"Řidič skutečně využil svého zákonného práva odmítnout lékařské odběry," dodala mluvčí.

Fotogalerie
2 fotografie

A co na to samotný hříšník. "Ano, řídil jsem. A jenom jsem ťuknul do vedlejšího auta. Doufám, že se to velmi rychle vyřeší a bude mi navrácen řidičský průkaz," sdělil Renč Blesk.cz.

Renč se dopustil přestupku, nikoliv trestného činu. Hrozí mu tak pouze zákaz řízení až na 2 roky a bloková pokuta do výše 50 tisíc Kč.

Podle policie režisér vozem subaru naboural, z místa nehody ujel a policisté jej dostihli za tři minuty v pražské Kolbenově ulici u autoservisu vozidel Subaru v doprovodu ženy. Tvrdil, že auto neřídil, a odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření.