Za deset minut bylo všechno jinak. Poté, co se Lucie stala skupinou dvacetiletí se všichni chlapci na jevišti dojatě objímali. Proč to nešlo hned napoprvé? Styděli se snad staří harcovníci? Lucie nakonec večer zcela ovládla. Ve druhé části večera, kdy se rozhodovalo o Hvězdách dvacetiletí, získali cenu za Nejlepší album, nejlepší Skupinu i Interpreta.

Koller slavil i s manželkou

 

Pro Davida Kollera to byl vůbec slavnostní večer. Vůbec poprvé po návratu z psychiatrické léčebny ho do společnosti doprovodila i jeho žena Sylva. „Má se skvěle,“ sdělil Blesk.cz zjevně dobře naladěný Koller.

Vzápětí vyloučil, že by středeční setkání skupiny znamenalo návrat Lucie v nejslavnější sestavě na pódia. "Věřím, že kluci na pódium přijdou,“ doufal ještě před předáváním cen Koller, který o setkání po letech hodně usiloval.

„Ale žádný comeback nečekejte," zchladil vzápětí naděje fanoušků, kteří by si Lucii v tomto složení chtěli ještě někdy poslechnout na živo. Kdoví? Po závěrečném dojáku je snad možné úplně všechno.

Tepláky šly na dračku

Závěr večera trochu zastínil události, které se odehrály v první části programu. Ale i ty stály za to. Tak jako Lucie ovládla ceny za dlouhodobé působení na hudební scéně, v roce 2010 šly na dračku Tepláky skupiny Nightwork.

Veselá partička kolem Vojty Dyka byla na pódiu v úvodu téměř pořád. Stali se skupinou roku a jejich videoklip byl tento rok také bezkonkurenční. A Album roku? Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa. Skupině, která si pro ceny přišla ve svých typických teplácích, k tomu hrál zvesela na ukulele moderátor večera Tomáš Klus.

Moderátorská embrya to zvládla

Výkon moderátorů byl vůbec příjemným překvapením. Klus i zpěvačka Ewa Farna ukázali, že prostor nemusí dostávat pouze osvědčení superstar moderátorského nebe. Večeru dodaly tyto moderátorská embrya svěží a příjemný charakter.

Určitě spokojená tak byla maminka Ewy Farné, která neskrývala před pořadem nervozitu. "Jsem hrozně napjatá, ale doufám, že to Ewa zvládne," prohlásila pro Blesk.cz Ewina maminka. Může být spokojená. Dcera večer zvládla s bravurou.

Fotogalerie
27 fotografií

Kabát popadl kabáty a zmizel

To už se ale nedá říct o skupině Kabát. Přijeli si pro cenu za Nejprodávanější desku roku a na pódiu se zdrželi jenom krátce. Josef Vojtek se stihl pochlubit, že se kapela na vrchol českého prodejního žebříčku dostala za pouhé tři týdny. Pak Kabáti sebrali kabáty a zmizeli. "Jedeme okamžitě pryč," sdělil Blesk.cz nakvašeným hlasem Pepa Vojtek. Hosté večera jen nechápavě kroutili hlavou.

Jinak byla ovšem přítomna téměř kompletní elita českých umělců. Z nominovaných chyběla pouze šansoniérka Hana Hegerová, která se omluvila pro zdravotní potíže. Nechyběl ani Ladislav Muk. Ten za aplausu zaplněného sálu zastoupil svého zesnulého syna Petra, který večer vstoupil do Síně slávy.

A jak dopadly celebrity na párty, která každoročně na předávání cen navazuje? Dozvíte se brzy na Blesk.cz


Přehled vítězů Anděl 2010

Skupina roku: Nightwork

Cenu za skladbu roku: Debbi za skladbu Touch The Sun

Zpěvák roku: David Koller – Teď a tady

Videoklip roku: Nightwork – Tepláky

Nejprodávanější deska roku: Kabát Banditi di Praga

Zpěvačka roku: Lucie Bílá

Objev roku: Republic of two – Raising the flag

Album roku: Nightwork – Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa

Do Síně slávy byl uveden Petr Muk


Hvězdy dvacetiletí

Album: Lucie – Černý kočky mokrý žáby

Skupina: Lucie

Interpret: Lucie

Zpěvák: Jarek Nohavica

Zpěvačka: Lucie Bílá