Dojde k usmíření Hezuckého s Marešem v přímém přenosu? Už už to vypadalo, že v pondělí určitě ne! Jenže omyl!

V šest hodin se zdálo, že Mareš Ranní show odvysílá sám. Vysílání zahájil omluvami za své páteční chování, kdy celé tři hodiny urážel svého kamaráda a  kolegu Patrika Hezuckého. Ten na urážky reagoval tak, že v pondělí ráno do studia nedorazil. Čekal, až se mu Mareš omluví veřejně. Na Marešovo volání a SMSky proto celý víkend nereagoval.

Z debílka kamarádíčkem?

Mareš, který měl být na Slovensku a natáčet tam SuperStar, musel proto narychlo přijet zpět do Česka a vysílat. Hezucký ho v tom nechal dvě hodiny pořádně vymáchat a pak se ve studiu zjevil jako deus ex machina. A Mareše tím dojal.

Zatímco opilý Mareš v pátek Hezuckého tituloval jmény jako debílek, zbabělec či dezertér, v pondělí v osm hodin už zase byli zase kamarádi. "Celý to bylo nahraný," míní čtenáři. "Tomu se nedá věřit. Za peníze jsou schopní všeho," nepozdává se čtenářům Blesk.cz, že by Hezucký tak lehce Marešovi odpustí.

"Nemluvil někdo v pátek o mně? Já bych si teď potřeboval skočit do hospody na jedno," začal jako by nic vtipkovat Hezucký a Mareše tím naprosto odboural. "A cos dělal celý víkend, jak ses měl?" pokračoval ve smršti Patrik. Mareš nebyl schopný slova a radši pustil do éteru slaďák Always od Bon Jovi a následně Don't Cry od Guns'n'Roses.

Dvě hodiny omluv zabraly

"Je tady pondělní vysílání, asi hodně očekávané. A mám toho dost co vysvětlovat. Byl bych rád, kdybyste nevěděli, o čem mluvím," narážel na páteční skandál Mareš.

"Byla to moje veliká chyba. Patrikovi jsem se omluvil už asi desetkrát a ještě se mu mockrát dneska omluvím. To, co jste slyšeli, do éteru vůbec nepatří, takže se hlavně především chci omluvit vám, posluchačům," řekl v prvním vstupu Mareš. Přizvukovala mu Lucie Šilhánová. A Hezucký? Ten v rádiu nebyl. Po všech těch urážkách, co mu Mareš v pátek přes vysílání adresoval, se není čemu divit.

"Patrik snad zítra. Uvidíme," řekl Mareš a Šilhánová souhlasila. A plynule přecházejí ke klábosení o tom, jaký měli víkend. Nic moc, shodují se. "Byl posmutnělý, přemýšlela jsem, co bude dál," svěřila se Lucie. Mareš přizvukoval a pak plynule přešli k tématu filmy s Angelinou Jolie.

Přesně ten samý monolog Mareš pronesl k novým posluchačům také těsně před půl sedmou a pak znovu asi ve 20minutových intervalech. Hrála mu k tomu melancholicky podbarvená hudba, aby jeho slova vyzněla snad o to upřímněji. Dá se ale jeho páteční výstup vůbec omluvit a odpustit?

Hezucký to nerozdýchal

„Už toho mám opravdu dost,“ přiznal Blesku Hezucký po tom, o Mareš v pátek na vysílání ranní show dorazil opilý. "Zajdu za vedením a chci mluvit o budoucnosti. Takhle to už nejde. Zvažuji i odchod," dodal Hezucký.

„Vysílám s Liborem Boučkem a Lucií Šilhánovou, Leoš je v Košicích kvůli SuperStar,“ tvrdil ještě o víkendu Blesk.cz Hezucký, který si oddechl. „Pondělní vysílání bude lepší než to páteční,“ slíbil. Jenže všechno je jinak. Vysílá Mareš se Šilhánovu. A v osm hodin je znovu všechno jinak. Hezucký se nečekaně zjevil ve studiu.

Opilost nepřiznal

Leoš Mareš za celou dobu ovšem ještě vůbec nezmínil to, že byl v pátek úplně namol. „Je to všechno jenom moje chyba,“ opakuje během celého vysílání Mareš.

Bude Patrik vysílat? „Je to jenom na něm. Snad zítra,“ říká s nejistotou v hlase Mareš. Hezucký se nechal slyšet, že návrat do rádia začne zvažovat až poté, co se mu Mareš veřejně omluví. Mareš, který Hezuckého ve vysílání nazval debílkem a zbabělcem, jenž za útěk z vysílání zaslouží jako dezertér kulku, se mu sice pokoušel omluvit několikrát po SMS, Hezucký ale nereagoval.

„Jestli válka, pak válka gentlemanů. A jako gentlemani bychom to měli vyřešit,“ zopakoval několikrát Mareš. Současně se pokouší vykroutit z toho, že Hezuckého v pátek obviňoval. To si ovšem nepustil záznam pátečního vysílání. Tam totiž několikrát Hezuckého mimo jiné nazval alkoholikem, přičemž Hezuckého osočil, že nevládá pití, a proto vlastně také hned na začátku páteční Ranní show odešel z rádia.

Posloucháte také pondělní Ranní show Evropy 2? Myslíte, že se Mareš dostatečně omluví? Je možné mu jeho páteční exces vůbec prominout? Diskutujte v pod článkem.

Fotogalerie
1 fotografie

Lidé z branže Mareše odsoudili

Eva Aichmajerová (32), moderátorka: „Moderátorská profese je jako každá jiná a je stejně logické, že když se nemá pít na pracovišti, tak ani tady ne. Obzvlášť, když to na něm bylo poznat. Ale v tomhle případě měl někdo z vedení zakročit a vyměnit ho za střízlivého moderátora.“

Petr Vágner (33), herec a moderátor: „Oba dva jsou profesionálové a několikrát jsem je za těch 13 let zažil a mají to jako manželství. Byl jsem u toho, když se občas pohádali, ale nemělo by se to stávat ve vysílání. Posluchači by neměli poznat, že má moderátor upito.“

Diana Kobzanová (28), moderátorka a modelka: „Dít by se to rozhodně nemělo, ale jsme jenom lidi. Občas se to může stát, i v kancelářích si sem tam dají stříček. Kdybych byla mladší a moderovala už od šesti od rána, tak bych možná taky přišla do rádia z nějakého parádního večírku.“