Nejznámější a nejlépe placený český moderátor Leoš Mareš si v pátek ráno zadělal na pořádný skandál. Na vysílání v rádiu Evropa 2 totiž přišel namol opilý přímo z mejdanu. "Normálně jsme s kamarádama jako vždycky pařili, pak se to trochu protáhlo a do rádia už jsem přišel rozjetej," řekl Blesku Mareš.

Jeho kolega Patrik Hezucký, který Ranní show normálně moderuje spolu s ním, raději vysílání hned po pěti minutách opustil, aby se situace ještě více nevyhrotila. "Odešel jsem, abych předešel zbytečné hádce," řekl k tomu Hezucký. Na odchod svého kolegy Mareš reagoval smrští urážek. "Hezucký je debílek, zrádce a jako zrádce zaslouží kulku," řekl mimo jiné Mareš.

Nebyl to první Marešův opilecký skandál. V prosinci musel ředitel rádia Evropa 1 Michael Fleischmann Leoše dotlačit k omluvě, když na pardubické diskotéce pod vlivem alkoholu agresivně napadl producenta Petra Dzingela. Jak Blesku Mareš přiznal, pití může za jeho nekontrolovatelné chování.

Fotogalerie
1 fotografie

Co "hezkého" řekl ve vysílání Mareš na adresu Patrika Hezuckého

Přátelé, Patrik Hezucký, náš kamarád na Evropě tady není. Byl tady asi před deseti minutami a normálně odjel. Chápu, že mu bylo špatně. Chápu, že byl třeba unavený. Ale on prostě dezertoval.

On prostě dezertoval. Na vojně, v konfliktu a my jsme v konfliktu, se za toto dává kulka. On normálně dezertoval a za to si zaslouží kulku. Nemyslím tím, jako kulku navíc, jako má někdo. On si zaslouží kulku.

Je to chudák, Patrik Hezucký je chudák. On dezertoval, normálně dezertoval. Je to chudák, to my víme. Normálně dezertoval a za to je kulka.

Přátelé, Patrik Hezucký nás zradil, hanebně nás tady nechal. Je to chudák, debílek. To může udělat jenom člověk jako Patrik Hezucký. Člověk, který nechápe, co je týmová práce.

Možná posloucháte po třinácti letech poslední Ranní show. Patrik Hezucký, který byl dosud loajální, nás dnes v 6 hodin ráno zradil. Během války se dá něco takového považovat za zradu a za zradu je kulka. Odešel svévolně, bez jakéhokoliv slova, což je pro něj typické.

Lucie Šilhánová (kolegyně z Ranní show): Víš, co ho naštvalo? Došel jsi, nezvládl jsi kolu a polil jsi mi bundu. Mareš: Já ti polil bundu? A kvůli tomu ujel? Lucie: Bylo mu z toho smutno a bojoval za mě. Mareš: A čím jsem tě polil? Lucie: Kolou. Mareš: Ale já nemám kolu.

Možná vám chybí ten třetí do party.  Patrik Hezucký tady byl. Pak z nepochopitelného důvodu ujel. Nejspíš spinkat. Nezvládl to fyzicky ani psychicky. Možná by se měl léčit, protože víme, že měl chřipku. A taky včera nejspíš hodně pil alkohol.