Zraněný Vondruška je podle informací Blesku po hrůzném pádu z pěti metrů v umělém spánku. Vánoční svátky pro něj skončily smutně. Dlouholetý člen pražského Národního divadla a jeden čas taky šéf orchestru místní činohry byl už několik let v důchodu. Provádění cizinců po divadle bral jako koníček, když po sporu se Zdeňkem Svěrákem odešel z Divadla Járy Cimrmana.

„Umím několik světových jazyků, což mohu při této činnosti využít, a ta práce mě baví,“ pochlubil se Vondruška na podzim Blesku. Zároveň se mu moc stýskalo po divadle a jevišti, což si touto prací trochu kompenzoval. „Je mi moc líto, že mě Svěrák vyhodil, jen to napište,“ tvrdil herec smutně.Provádění cizinců se tak stalo hercovou jedinou radostí.

Nikoho ani ve snu nenapadlo, že může dojít k takové tragédii. Vondruška byl jako věchýtek, nedávno oslavil už 85. narozeniny, a tak se není co divit, že mají lékaři strach o jeho život. Díky umělému spánku necítí Vondruška žádnou bolest, a v Motole se tak mohou lékaři rozhodnout, jak postupovat při záchraně hercova života.

Fotogalerie
4 fotografie