„To je pro mě pocta. Na druhého Leoše jsem už ale nějak přestárlý, to nedám,“ směje se Pomeje. Jeho pořad se bude jmenovat Česká noc: Volejte Jirku Pomeje, odpoví na všechno! a vysílat se bude dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek, vždy od půlnoci do tří hodin ráno. „Bude to pořad pro ty lidi, jako jsem já, kteří v noci nemohou spát. Budu si s nimi povídat, rozebírat jejich problémy,“ netají Pomeje. Hrát se prý budou výhradně české a slovenské písničky. „Takové, které lahodí uchu,“ upozorňuje Jirka.

Kvůli penězům to nedělám

Honorář prý velký nebude, ale pro peníze, jak Pomeje tvrdí, to nedělá. „Bude mě to bavit. Navíc si popovídám a to mi dělá ukrutně dobře. A honorář, který dostanu, budu samozřejmě posílat správkyni konkurzní podstaty,“ tvrdí.

„Už jsme s Jirkou natočili pilotní snímek. Má úžasný hlas a je velmi empatický,“ popisuje Kateřina Bidlová, projektová manažerka Frekvence 1. „Navíc už toho Pomeje dost prožil a zažil a to je pro ten pořad velmi důležité,“ dodala s tím, že by Pomeje ráda přesvědčila, aby vysílal i na Silvestra. „Snad se mi to povede, pokud nebude moderovat nějakou párty,“ říká.

Fotogalerie
5 fotografií