Nejdřív byla hvězda Babicových dobrot ostrou kritikou odborníků nemile překvapena. „Přemýšlel jsem o tom, co dělám špatně a proč jsem se náhle stal terčem útoků od profíků, kterým nelezu do zelí,“ přiznal Blesku Babica, který se nikdy netajil tím, že vaří výhradně pro laickou veřejnost.

„Vždycky jsem věděl, že vařím dobře,“ svěřil se svérázný kuchař. Po čase ale zjistil, odkud vítr vane. A paradoxně si oddychl. „Četl jsem názory jednoho, druhého a třetího gastronomického odborníka, kteří byli zaměstnanci pana Vaňka, a uklidnil jsem se – to jde z jedné jediné strany. To můžeš být v klidu, řekl jsem si,“ vysvětlil Blesku Babica, který od té doby šťouchance svého konkurenta Pohlreicha přestal vnímat a trápit se jimi.

Pohlreich: Babicovi se všechno plete

„Já vařím pro lidi a lidi se na mě dívají. Sledovanost mám obrovskou a jsem rád, že mě sleduje i pan Pohlreich. Jak jinak by věděl, co v televizi říkám, a mohl to pak zesměšňovat,“ s úsměvem uzavřel Babica. Pohlreich ale nepřikládá slovům svého konkurenta žádnou váhu. „Já si osobně myslím, že se panu Babicovi všechno plete. Mě nezajímá, co říká a ani co vaří,“ řekl Blesku drsný kuchař.

Fotogalerie
4 fotografie