Všechny scény ze známé ruské pohádky, která se u nás tradičně vysílá na Silvestra, budou znázorněny nejen excelentními výkony bruslařů, ale i úžasnou animací. A tak když baba Jaga končí v peci nebo když loupežníci kují pikle v temném lese, tvůrci se rozhodli použít moderní animaci a ledová plocha vypadá hned autentičtěji.

Hudba pochází z per skladatelů Nikolaje Budaškina a Borise Urbánka. Písně k Mrazíkovi na ledě nazpívala řada hvězd, mezi nimiž nemohl chybět ani Karel Gott. Příběh vypráví známým nakřáplým hlasem herečka Jiřina Bohdalová. Na ostatních dialozích se podílely další populární osobnosti. Role baby Jagy se alternují tři komici české scény – Vilém Čok, Martin Dejdar a Ivo Marták.

Praha jako poslední

Nádheru ledové jízdy předvedou v hlavních rolích Ivánka a Nastěnky Otto Dlabola a Kateřina Beránková. Během hudební hry vystoupí další skvělí krasobruslaři, kteří nacvičili choreografii s Františkem Blaťákem. Pohádku na ledě režíroval Martin Čičvák.

Herec Vladimír Kratina (58) do projektu v roli producenta vrazil podle informací Blesku třicet milionů korun. „Věřím, že se nám peníze vrátí,“ řekl optimisticky a dodal: „Poprvé byly použity animované projekce na ledu a velké videoplátno. Scéna i choreografická čísla jsou nová a celý příběh je ještě více podobný slavné předloze.

Premiérou ve Frýdku-Místku, která proběhla už 9. října a kam se dostavily čtyři tisíce lidí, muzikál na ledě Mrazík zahájil turné po České republice, které představitelé završí před Vánocemi vystoupením ve stověžaté Praze.