Po diváckém hlasování musel soutěž opustil pár Vladimír Kratina a Laura Klimentová. Z původních osmi párů tak v soutěži pokračují se svými partnery a partnerkami už jen herečky Dana Batulková a Zuzana Norisová a sportovní komentátor České televize Jaromír Bosák.

Fotogalerie
9 fotografií

Porota nejvýše ocenila výkon Zuzany Norisové a Jana Klimenta, na druhém místě se umístili herečka Dana Batulková a Jan Onder, na třetím páry Vladimír Kratina a Laura Klimentová a Jaromír Bosák s Evou Krejčířovou.

Zatím nejvyšší bodové ohodnocení v letošním ročníku soutěže získal pár Zuzana Norisová a Jan Kliment, kterým porota za dva tance udělila celkem 79 bodů z 80 možných. "Já jsem poprvé v této soutěži zažila opravdové emoce, opravdu mě to chytlo," řekla k jejich výkonu v passo doble inspirovaném filmem Matrix porotkyně Tatiana Drexler a společně se Zdeňkem Chlopčíkem složili velký kompliment tanečnímu umění herečky Zuzany Norisové.

Zatímco nejvyšší bodové ohodnocení dostali Norisová a Kliment, největším překvapením večera se stal výkon sportovního komentátora Jaromíra Bosáka ve slowfoxu. Dosud nejhůře hodnocený tanečník a outsider soutěže, kterému se dokonce dostalo nepříliš lichotivé přezdívky Tyrš, předvedl "nedbale elegantní standardní tanec původem z Velké Británie" takovým způsobem, že to vyrazilo dech obecenstvu i odborníkům. "Je tam příběh, je tam všechno, já nemám slov," konstatoval nejpřísnější člen poroty Zdeněk Chlopčík a pokáral Bosáka, že si z nich v předcházejících dílech dělal legraci a předstíral, že je dřevo.

Velmi dobrý nástup měli Bosák a Krejčířová i do druhého soutěžního tance, kterým byl jive. Jako rekvizitu k tomuto rytmickému swingovému tanci použili smetáky, ale zatímco úvod jim podle poroty vyšel výborně, mužská část páru pak poněkud vypadla z rytmu. "Já už jsem se bála, že zatančíme všechno dobře," komentovala zkažený jive Krejčířová.

Bosák tak dnes postoupil dál nejen navzdory svému tanečnímu "neumění", ale také navzdory sázkovému průmyslu. Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport vypsali na jeho vítězství nejhorší kurz (11:1) a ani sázkaři mu podle nich příliš nevěří - byl dnes hlavním kandidátem na vyřazení, diváci však svého oblíbence posílají stále dál. Naopak hlavní favoritkou StarDance zůstává pro Tipsport s kursem 1,35:1 i nadále slovenská zpěvačka a herečka Zuzana Norisová se svým partnerem Janem Klimentem. Stejně pevnou pozici mají i u sázkařů, kteří na jejich celkové vítězství vsadili již několik set tisíc korun.

S ubývajícím počtem soutěžících se zvyšují nároky na zbylé páry. Na to dnes reagoval vyřazený Vladimír Kratina, když na závěr svého působení v soutěži řekl: "Chci poděkovat všem. Těm, kteří mi hlas poslali, i těm, kteří mi ho neposlali."

Hodnocení tanečních párů je rozděleno mezi televizní diváky a porotu. Soutěž, kterou moderují Marek Eben s Terezou Kostkovou, patří třetí rok po sobě k nejsledovanějším programům podzimu.

Soutěž má velkou odezvu mezi diváky i v internetových diskusích. Dnes Eben rozesmál publikum, když citoval jednu z fanynek porotce Zdeňka Chlopčíka, která napsala, že její oblíbenec vypadá "jako Otík z filmu Vesničko má středisková". Na webu se prý také čile draží plavé kučery tanečníka Jana Ondera, vyvolávací cena za kadeř je 300 korun.

Dále v soutěži zůstala Dana Batulková s Janem Onderou. Pořad opouští Vladimír Kratina s Laurou Klimentovou.


V dnešním díle zatančili:

První kolo:

Dana Batulková s tanečním partnerem Janem Onderou = 33 bodů

 

Vladimír Kratina a Laura Klimentová.

Vladimíru Kratinovi porota vyčetla strnulost, přesto si pár vytancoval 26 bodů.

Eva Krejčířová s Jaromírem Bosákem získali 33 bodů.

Zuzana Norisová s Janem Klimentem si vytancovali úžasných 39 bodů.


Po druhém kole mají:

Dana Batulková s tanečním partnerem Janem Onderou = 63 bodů

Vladimír Kratina a Laura Klimentová (walz) =53 bodů

Eva Krejčířová s Jaromírem Bosákem = 53 bodů

Zuzana Norisová s Janem Klimentem = 79 bodů