„To divadlo je pro mě všechno. Moje jediná láska a životní náplň. Jsem z toho všeho úplně na dně. Bez divadla nechci žít,“ řekl Blesku Vondruška, který už delší dobu trpí Alzheimerovou chorobou.

Co se stalo? Vondruška prohlásil, že mu dal Svěrák padáka za výrok: „Po smrti Ladislava Smoljaka je s divadlem konec.“ To Svěráka samozřejmě naštvalo, ale důvod, proč Vondruška v divadle už nehraje, vidí jiný. „Je na tom špatně zdravotně,“ tvrdí Svěrák a dodává: „Rád bych si to s Vondruškou vysvětlil, ale já mu volat přece nebudu. To musí on. Zatím to se mnou řeší přes média a to se mi nelíbí,“ vysvětlil Blesku Svěrák.

Vondruška se tedy osmělil a do divadla za svým šéfem pokorně zašel. „Mluvil jsem se Svěrákem, ale nemělo to žádnou cenu. On je na mě prostě naštvanej. V divadle jsem po 40 letech holt skončil,“ prohlásil nešťastný Vondruška a svěřil, že po rozhovoru se Svěrákem musel z divadla doslova utéct.

Nebudu se cpát tam, kde mně nechtějí!

„Potkal jsem se tam s Miloněm Čepelkou a dalšími členy souboru a ti se na mě málem vrhli. Že prý jsem zradil divadlo a nejsem nic jiného, než vyvrhel a ať raději rychle vypadnu,“ popsal Vondruška zážitek, který mu prý úplně rozdrásal srdce. „Já přece nebudu prosit o milost. A nemůžu se ani cpát tam, kde už mě nemají rádi. Nikdy v životě už ani do dveří divadla nevstoupím, natožpak na pódium. S tím je nadobro konec a já jsem v životě tím pádem taky skončil,“ posteskl si herec.