„Byl to zážitek,“ říká hitmaker, kterému vstupenku na Eltonovu každoroční akci za 2000 liber koupili kamarádi k 50. narozeninám. David tak večeřel společně s Valentinem, Borisem Beckerem, Kelly Osbornem, Jon Bon Jovim a Lady GaGa, kterou David osobně fotil a snímky poskytl Blesku. A přitom bylo fotografování přísně zakázáno!

David patřil mezi vyvolené

„Získat vstupenku je strašně obtížně. Ročně má zájem kolem 7 tisíc lidí a zúčastnit se může pouze 700 vyvolených, které pečlivě vybírá sám Elton. Záleží mu velmi na tom, co jsou zač,“ vysvětlil David, který na večeři odletěl ještě s Osmany Laffitou.

David se do Eltonova sídla dostavil v 18:15 v bílém motýlku, který byl u mužů ke vstupu podmínkou a bylo to zdůrazněno i na pozvánce. „Do Eltonova paláce bychom se nevešli, a tak hned vedle nechal postavit takový obrovský stan,“ popisuje David. Pokud měl někdo fotoaparát, musel ho předat bodyguardům u bezpečnostního rámu, kde probíhala i přísná kontrola vstupenek a pozvánek.

Fotogalerie
3 fotografie

Charita a soukromé vystoupení Lady Gaga

V 18:30 začala recepce, lidé se seznamovali a popíjeli aperitiv. „Když už byli hosté uvnitř, přišel Elton a všechny přivítal. S některými si osobně potřásl rukou. Já měl to štěstí,“ chlubí se David. „Poznal mě a dokonce se mě optal, jak mi dopadl koncert k 50. narozeninám. A prý si pustil moje cédéčko,“ pochlubil se David.

Večeře začínala ve 20:00. „Sedělo se po deseti u 70 stolů,“ popisuje David. Jako předkrm hostům přistála na stole Eltonova oblíbená vajíčka s kaviárem a lanýži, hlavní chod bylo jehněčí a potom už se servíroval zákusek v podobě čokoládové koule se zmrzlinou z arašídového másla. Třešničkou na dortu bylo soukromé vystoupení Lady Gaga a poté sir Elton všechny vyzval, aby věnovali finanční částky na jeho nadaci Elton John AIDS Foundation. Charitativní letní ples White Tie and Tiara (Ples bílých motýlků a diadémů) spojený s večeří pořádal sir Elton John už podvanácté.