„Operovali ho zrovna, když jsem slavila narozeniny. Zavolat mi ale nezapomněl,“ řekla Blesku Ondřejova matka a známá herečka Libuše Havelková, které bylo tento týden 86 let.

Nadměrný pohyb

Ondřej, jehož skupina hraje melodie především z 20. let, byl svá vystoupení odjakživa zvyklý doprovázet tanečními čísly. A to u takového boogie-blues byl vždycky pěkný zápřah na pánev a kyčle. „Lékaři mu potvrdili, že to má z nadměrného pohybu. Především z toho stepu,“ pokračovala Havelková.

Poslední měsíce Ondřej trpěl jako zvíře, přestaly pomáhat i ty nejsilnější prášky a největší bolesti měl prý v noci, když ležel. Operaci dlouho zvažoval. Věděl, že ho vyřadí z provozu na dobré dva měsíce. „Rozhodl se ze dne na den a já mu to jen schvaluji,“ svěřila Ondřejova matka.

Operace dopadla dobře, teď rehabilitace

Operace Havelky dopadla ale zdárně, už první den ho lékaři nutili, aby se postavil se na nohy. Teď už ho čeká jen pobyt v pražské rehabilitační klinice na Malvazinkách, kde se musí rozchodit.

A pokud mu budou přát hvězdy, během několika týdnů si opět zastepuje. Ondřej o své operaci mluvit nechtěl, nicméně ji Blesku včera potvrdil slovy. „Ano, je to pravda.“

559754:gallery:true:true