Nova se ale nechce svého moderátorského koně vzdát, a tak svou, zatím nejvyšší nabídku v historii, zvedla o další milion – na rovných 5.

I když TV Nova vytáhla ze svého rozpočtu sumu takřka třikrát vyšší, než dostal Mareš za Česko Slovenskou SuperStar, nemusí to Leošovi stačit. Na Primě mu totiž nabízejí několikaletý kontrakt v hodnotě 20 milionů korun. „Jednám jak s Novou, tak i Primou. Ale musím se rozhodnout už během několika hodin,“ přiznal Blesku Leoš který je dlouhá léta spjat s nejsledovanější televizí v Česku.

Peníze anebo loajalita

A Nova má pořádně nahnáno, Mareš je jejím esem v rukávu. A tolik moderátorů, jako je Mareš, po Česku neběhá. „Velmi intenzivně vyjednáváme, rozhodnutí musí padnout co nejdříve,“ řekla Blesku mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

TV Nova a TV Prima zvýšily svoje už tak vysoké částky za moderování megashow, kterou obě stanice plánují spustit na podzim letošního roku.

TV Prima uvede celosvětově úspěšnou show Česko Slovensko má talent, do které se podle informací Blesku z obou zemí přihlásilo víc než dva tisíce uchazečů. A s pořadem stejného typu Česko Slovensko hledá hvězdu chce nalákat co nejvíce soutěžících i konkurenční televize Nova.