Soutěže krásy si v Česku konkurovaly od roku 2005, kdy právě Maláčová přišla s novým projektem České Miss.

„Po dlouhém jednání došlo k dohodě mezi vlastníky České Miss a Miss ČR. Nyní bude zahájeno kolo jednání, které odpoví na otázky, jaká bude podoba obou soutěží v budoucnu. Já osobně si přeji zachování obou soutěží,“ řekla Blesk.cz Michaela Maláčová a současně ubezpečila všechny zájemkyně o soutěž Miss ČR, že letošní ročník, jehož finále proběhne na podzim, proběhne podle plánu. Samozřejmě však již pod novým vedením. „Podávání přihlášek prodlužujeme do 31. května,“ upřesnila Maláčová.

Maláčová má všechny trumfy, pestrost však chce zachovat

Konkrétní podoba soutěží bude podle Maláčové známa v polovině června. Už nyní je jasné, že se Maláčová bude snažit o vylepšení reputace soutěže Miss ČR, která ztratila nejednu kytičku při nedávném podivném estrádním podniku Česko Slovenská Miss, jejž Česká televize odvysílala 10. dubna. „Jsme pohoršeni úrovní a obsahem tohoto pořadu. Diváci byli svědky matoucí a nekvalitní estrády, která neměla nic společného s jakoukoliv národní či mezinárodní soutěží krásy,“ řekla otevřeně po odvysílání pořadu Michaela Maláčová.

Krom toho od Taťány Kuchařové žádala omluvu za to, že lživě informovala o skutečnosti, že Miss ČR vlastní licenci na soutěž Miss Earth. Tu však vlastní právě Maláčová, stejně jako licence k soutěžím Miss Universe a Miss World, již dosud vlastnila konkurenční Miss ČR.

Končí Kuchařová, Zapletal i Adamec

Michaela Maláčová, jakožto nyní prezidentka obou soutěží, okamžitě také ukončila spolupráci s celým realizačním týmem Miss ČR. "Taťána Kuchařová již nadále nebude prezidentkou Miss ČR. Zároveň končí i Jiří Adamec jako ředitel této soutěže a Miloš Zapletal jako poradce," uveřejnila Maláčová v tiskovém prohlášení.